Energoresursu cenu kāpums un izmaksu pieaugums saistītajās nozarēs liks ieviest taupības pasākumus arī veselības aprūpes nozarē, prognozē slimnīcu pārstāvji. Vai ar iekšējiem resursiem sadārdzinājumus izdosies kompensēt un ar ko rēķināties pacientiem – par to trešdien, 17. augustā, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas valdes priekšsēdētāju Imantu Paeglīti un Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētāju Jevgēņiju Kalēju.

Ārstniecības iestāžu telpu uzturēšana nav vienīgā pozīcija, kurā slimnīcu tēriņi pieaugs – dārgāki kļūst arī energoietilpīgi izmeklējumi, pacientu ēdināšana un citas pozīcijas.

Kamēr uz valsts apmaksātiem veselības aprūpes pakalpojumiem rindās nereti jāgaida pat vairākus mēnešus, akūtos gadījumos pacienti dodas uz pie speciālistiem par maksu, un jārēķinās, ka arī šie pakalpojumi kļūs dārgāki, norāda apdrošināšanas nozares pārstāvji.

Kā slimnīcas plāno "savilkt galus" šajā sezonā un kā tēriņu kāpums ietekmēs veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti – par to runājām raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!