Pēdējās nedēļās medijos bieži piesaukta Veselības inspekcija, nereti apšaubot tās līdzšinējo darba kvalitāti sabiedrībā plašu rezonansi raisījušās lietās. Šobrīd pašā inspekcijā arī sākta dienesta pārbaude par tās komunikāciju ar žurnālistiem. Vienlaikus nerimstošās Covid-19 pandēmijas dēļ inspekcijā vēršas gan darba devēji, kuri sūdzas par nepamatotām slimības lapām, gan pacienti, kuri apšauba saņemto ārstniecības pakalpojumu kvalitāti. Par to Alina Lastovska 12. janvārī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar Veselības inspekcijas vadītāju Anitu Slokenbergu un žurnālistu Ģedertu Ģelzi.

Jau ziņots, ka veselības ministrs publiski apsolījis rosināt pārbaudi par inspekcijas darbībām, kura varētu būt maldinājusi žurnālisti par izmeklēšanas materiālu pieejamību, kuros vērtēts imunologa Jevgēnija Ņikiforenko darbs – to vairākas viņa pacientes novērtējušas kā iespējamu seksuālu izmantošanu.

Šobrīd Valsts policija ierosinājusi kriminālprocesu pret seksuālā izmantošanā vainoto imunologu un aicina pieteikties citas cietušās, savukārt Veselības inspekcija paziņojusi, ka lūgs prokuratūrai noteikt aizliegumu Ņikiforenko pildīt ārstniecības personas darba pienākumus uz krimināllietas izskatīšanas laiku. Tāpat VI ierosinās administratīvā pārkāpuma procesus lietās, kurās nav iestājies noilgums administratīvās atbildības piemērošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!