Latvija ir nolēmusi pazemināt diplomātiskās pārstāvniecības līmeni Krievijā un no 24. februāra atsauc savu vēstnieku Krievijā Māri Riekstiņu. Savukārt Maskava paziņojusi, ka devusi Latvijas vēstniekam divas nedēļas, lai atstātu Krieviju, apsūdzot Rīgu "absolūtā rusofobijā". Par diplomātisko attiecību līmeņa pazemināšanu ar Krieviju, Saeimā aizvadītajām ārpolitikas debatēm, ikgadējo vēstnieku sanāksmi un citām ārlietu aktualitātēm pirmdien, 30. janvārī raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izvaicāja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku – politisko direktoru Andžeju Viļumsonu. Raidījumā piedalīsies arī "Delfi Plus" redaktors Andris Kārkluvalks.

Kā ziņots, Latvija jau nolēmusi pazemināt diplomātiskās pārstāvniecības līmeni Krievijā un no 24. februāra atsauca savu vēstnieku Maskavā Māri Riekstiņu. Latvijas Ārlietu ministrija uzdevusi arī Krievijas vēstniekam Rīgā Mihailam Vaņinam līdz 24. februārim atstāt Latviju.

Arī pēc diplomātisko attiecību līmeņa pazemināšanas Latvijas vēstniecība Krievijā turpinās darbu, Latvijas Radio uzsvēris Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš. Diplomāts skaidroja, ka vēstniecības darbu no februāra beigām vadīs pilnvarotais lietvedis vai lietvede, kas veiks līdzīgas funkcijas kā vēstnieks.

Šis ir neapmierinātības žests par Krievijas sākto karu un solidaritātes izrādīšana Igaunijai, Latvijas lēmumu skaidroja Riekstiņš un atzīmēja, ka šī ir pirmā reize, kad Latvija pieņēmusi lēmumu par diplomātisko attiecību līmeņa samazināšanu ar kādu valsti.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!