Krievijas miljardierim piederošas porcelāna privātkolekcijas izstāde Ogrē, "Saskaņas" nākotne un prezidenta vēlēšanas – par šīm un citām aktualitātēm Latvijas politikas vidē otrdien, 7. februārī, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar Rīgas Stradiņa universitātes Politikas zinātnes katedras docētāju Leldi Metlu-Rozentāli un Latvijas Universitātes Sociālo Zinātņu fakultātes Sociālo un politisko pētījumu institūta vadošo pētnieku Ojāru Skudru.

Latvijas politisko dzīvi pēdējās nedēļās sašūpojuši vairāki skaļi notikumi – aizvadītajā nedēļā plašu rezonansi izraisījusi pašvaldības iecere Ogres pilsētas Vēstures un mākslas muzejā izrādīt Krievijas miljardierim Pjotram Avenam piederošas porcelāna privātkolekcijas izstādi, liekot apšaubīt novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) rīcību.

Viegli neklājas arī citām partijām – valdības darba kārtībā ir diskusijas par valsts budžetu 2023. gadam, kas varētu izraisīt strīdus koalīcijā, savukārt opozīcijā esošā politisko partiju apvienība "Saskaņa" tikmēr šķiras no divu nozīmīgu Latgales pilsētu līderiem. Irst arī partija "Konservatīvie", kuru pēc neveiksmes 14. Saeimas vēlēšanās pametusi virkne biedru, un nupat no tās izstājušies arī vairāki Rīgas domes deputāti, izveidojot jaunu deputātu bloku "Kods Rīgai".

Tikmēr politiķi gatavojas Valsts prezidenta vēlēšanām šā gada jūnijā, un, kaut arī pašreizējais prezidents Egils Levits vēl nav paziņojis savu lēmumu – kandidēt uz otru termiņu vai nē – politikas vērotāji norāda, ka kampaņa jau ir sākusies.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!