Februāra beigās Rīgas Tehniskajā universitātē notiks rektora vēlēšanas. Augstskolas padome rektora vēlēšanām piedāvā divus kandidātus – universitātes prorektoru Tāli Juhnu un RTU Rīgas Biznesa skolas direktoru Jāni Grēviņu. Par augstskolas turpmākās attīstības raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja abus RTU rektora amata kandidātus.

Grēviņš ir RTU Rīgas Biznesa skolas direktors, kuru 2021.gadā Eiropas Komisija apstiprināja Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta direktoru padomē.

Savukārt Juhna ir RTU zinātņu prorektors, kurš nodrošina, attīsta un vada zinātnisko darbību RTU, kā arī organizē zinātnieku sagatavošanu doktora zinātniskā grāda iegūšanai RTU Senāta apstiprinātajās un akreditētajās studiju programmās.

RTU padome uzskata, ka nepieciešams turpināt attīstīt augstās tehnoloģijas un inovācijas. Papildus jaunajam rektoram arī būtu jāpiesaista finansējums no zinātniskās darbības un jāīsteno sadarbība ar industriju un pārmaiņas, kas balstītas uz attīstību un izaugsmi.

No 20. janvāra līdz 17. februārim rektoru kandidāti tiekas ar RTU saimi – studentiem, pedagogiem un citiem pārstāvjiem. Pēc tikšanās 20. februārī norisināsies publiskas diskusijas par abu rektoru amatu kandidātu redzējumiem RTU attīstībai, bet 22. februārī norisināsies RTU Satversmes sapulces sēde, kurā ir paredzēts ievēlēt jauno RTU rektoru.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!