Par joprojām nerimstošo saspīlējumu Krievijas un rietumvalstu attiecībās, protestu apspiešanu Kazahstānā un kara draudiem Ukrainā Alina Lastovska 13. janvārī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar Latvijas vēstnieci Apvienoto nāciju oroganizācijā (ANO), Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO) un citās starptautiskajās organizācijās Vīnē Katrīnu Kaktiņu un Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Kazahstānā Irinu Manguli.

Šonedēļ notiek ikgadējā vēstnieku konference, kuras laikā Latvijas diplomātisko pārstāvniecību vadītāji no visas pasaules pulcējas Rīgā, lai pārrunātu ārpolitikas prioritātes un uzdevumus.

Šogad tā sakritusi ar īpaši saspīlētu brīdi starptautiskajā arēnā, kad Kazahstānā valdošais režīms apspiež protestu kustību, bet Krievijas draudi iebrukt Ukrainā piespieduši lielvalstis un starptautiskās organizācijas iesaistīties ar to sarunās. Tās gan būtiskus rezultātus līdz šim nav nesušas. ASV un Krievijas sarunām, kas notika Ženēvā, sekoja NATO un Krievijas Padomes tikšanās Briselē, bet 13. janvārī ieplānotas plašāka formāta tikšanās EDSO ietvaros.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!