Varavīksnes karogs pie domes ēkas, sastrēgumi, Rīgas mēra komandējums Tamperē, Uzvaras parka un Mūkusalas promenādes projekti – tie ir tikai daži no jautājumiem, kurus pēdējā laikā plaši apsprieduši rīdzinieki. Par galvaspilsētas aktualitātēm otrdien, 6. jūnijā raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja Rīgas domes priekšsēdētāju Mārtiņu Staķi. Raidījumā piedalījās arī "Delfi" Nacionālo ziņu nodaļas redaktors Kārlis Arājs.

Kā ziņots, Nacionālās apvienības (NA) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Rīgas domes frakcijas deputāti prasīs domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa skaidrojumu par vienpersonisku lēmumu izkārt LGBTQ kopienas karogu pie domes ēkas, aģentūru LETA informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA).

Viņš informēja, ka 6. jūnijā, plkst.11 notiks Rīgas domes koalīcijas sanāksme, kurā tiks prasīts Staķa skaidrojums par LGBTQ kopienas karoga izkāršanu pagājušās piektdienas vakarā pie domes ēkas. "Stāsts jau nav par karogu, bet gan vienpersonīgu lēmumu pieņemšanu," pauda Ratnieks. Pēc skaidrojuma uzklausīšanas NA un LRA izvērtēs koalīcijas partneru attieksmi un lems par turpmāko rīcību, klāstīja Ratnieks.

Tikmēr lielu daļu rīdzinieku satraukuši lielie satiksmes sastrēgumi pilsētā, kas gan līdz ar mācību gada noslēgumu mazinājušies. Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) preses konferencē atzina, ka ielu remontdarbi Rīgas centrā iepriekšējā nedēļā radīja būtiskus sastrēgumus. Viens no būtiskākajiem iemesliem tika minēta Lāčplēša ielas brauktuves sašaurināšana "Rail Baltica" būvniecības laikā, jo tur sašaurināta brauktuve līdz vienai joslai katrā virzienā.

Kā informēja "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa, iepriekšējā nedēļā sabiedriskā transporta kavējumi saistībā ar sastrēgumiem Lāčplēša ielā bija gandrīz 70 minūtes autobusiem un trolejbusiem. Savukārt no 1. jūnija, kad skolās nenotiek mācības un bērni nav jāved uz skolu, sabiedriskā transporta kavējumi esot līdz 20 minūtēm sliktākajā gadījumā.

Kā ziņots, satiksmes plūsmas ierobežošana Lāčplēša ielā plānota līdz Dziesmusvētkiem.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!