Krievijas brutālais uzbrukums Ukrainai, kas turpinās jau gandrīz nedēļu, satricinājis visu demokrātisko pasauli, kas dažādos veidos cenšas norobežoties no Krievijas un nosodīt tās agresiju, piemērojot bargas sankcijas, un vienlaikus cenšoties nodrošināt maksimālu atbalstu Ukrainai. Šis satricinājums atbalsosies arī Latvijā. Par to, kā šie notikumi ietekmē Latvijas drošību un ekonomiku tagad un nākotnē, trešdien, 2. martā, pulksten 10.30 raidījuma "Spried ar Delfi" speciālizlaidumā žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar premjerministru Krišjāni Kariņu (JV).

Tāpat kā daudzviet Eiropā, arī Latvijā karš pasteidzinājis pieņemt būtiskus lēmumus, piemēram, palielināt izdevumus aizsardzībai un spert izlēmīgākus soļus, lai mazinātu atkarību no Krievijas energoresursiem. Taču pret Krieviju ieviestās sankcijas izjutīs arī to ieviesēji, tātad pandēmijas novājināto ekonomiku sagaida jauni izaicinājumi.

Sargājot informatīvo telpu, Latvijā aizliegta virkne Krievijas propagandas kanālu, taču vienlaikus spriedze sabiedrībā pieaug. Kariņš otrdien uzsvēris, ka mūsu vienotais pretinieks ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīms, kas brutāli iebrucis Ukrainā, nevis etniskie krievi. Viņš aicināja savu patriotismu cilvēkiem izrādīt, nevis raisot iekšējus konfliktus vienam pret otru, bet gan stājoties zemessardzē un palīdzot iedzīvotājiem Ukrainā, piemēram, ziedojot vai uzņemot pie sevis bēgļus, kuri meklē patvērumu no kara dzimtenē.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!