Smagas kaujas Ukrainā turpinās jau vairākas dienas. Par aktuālo situāciju, palīdzību Ukrainai un sankcijām pret Krieviju raidījuma "Spried ar Delfi" speciālizlaidumā 27. februārī pulksten 13 žurnāliste Alina Lastovska iztaujāja Valsts prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Jāni Kažociņu, RSU docentu, ārpolitikas pētnieku Māri Andžānu un Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņu-Lukaševicu (JV).

Krievijas spēki svētdienas rītā ielauzušies Ukrainas otrajā lielākajā pilsētā Harkovā un tur notiek kaujas, pavēstīja reģionālās administrācijas vadītājs Oļehs Siņegubovs.

Tikmēr Ukrainas galvaspilsētā Kijevā situācija ir mierīga, naktī notikušas vairākas sadursmes ar Krievijas okupantu diversantu grupām, svētdien pavēstīja Kijevas pilsētas valsts administrācijas priekšsēdētāja vietnieks Mikola Povorozniks.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien paziņoja, ka ir gatavs sarunām ar Krieviju, taču ne Baltkrievijā, jo tā tiek izmantota iebrukumam Ukrainā.

Jau ziņots, ka Krievijas iebrukums sākās ceturtdien, 24. februārī, ar raķešu triecieniem visā Ukrainas teritorijā un sauszemes spēku ienākšanu no Baltkrievijas, Krievijas un Krimas.

Sestdien Lielbritānijas Aizsardzības ministrija vēstījusi, ka Krievijas virzības ātrums ir "uz laiku palēninājies", iespējams, "akūtu loģistikas grūtību un spēcīgās Ukrainas pretestības dēļ".

Ukrainas puse ziņoja par 3500 iebrucēju kritušajiem un 200 gūstekņiem, savukārt Ukrainā bojā gājuši 198 cilvēki, tajā skaitā trīs bērni, bet vēl vairāk nekā 1100 cilvēki ir ievainoti.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!