Krievijas uzbrukums Ukrainai sasniedzis arī valsts galvaspilsētu Kijevu. Raidījuma "Spried ar Delfi" speciālizlaidumā 25. februārī par notikumu attīstību Alina Lastovska iztaujāja rezerves NBS pulkvedi Igoru Rajevu, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu, Aizsardzības ministrijas padomnieku militārajos jautājumos, bijušo NBS komandieri Raimondu Graubi un Ministru prezidenta parlamentāro sekretāri Eviku Siliņu (JV).

Ukrainas galvaspilsētas Kijevas ziemeļu rajonā dzirdami sprādzienu un apšaudes trokšņi, piektdien no notikumu vietas vēstīja ziņu aģentūras AFP korespondents.

Oboloņas rajonā atskanot šauteņu šāvieniem un sprādzieniem, gājēji centās paglābties drošībā.

Spēcīgi sprādzieni bija dzirdami pilsētas centrā.

Krievijas spēki ieradās Kijevas nomalē jau ceturtdienas vakarā, kad karavīri, kas tika izsēdināti no helikopteriem, uzbruka lidlaukam līdzās pilsētai netālu no Oboloņas.

Ukrainas armija vēsta, ka uzbrukums Hostomeļas gaisa spēku bāzei atvairīts, bet Krievijas spēki turpināja virzīties uz priekšu pa Dņepras rietumu krastu no Baltkrievijas.

Okupantiem sasniedzot Oboloņu, Aizsardzības ministrijas lapā sociālajā tīklā "Facebook" tika publicēts aicinājums pretoties.

"Mēs mudinām pilsoņus informēt mūs par karaspēka kustību, izgatavot Molotova kokteiļus un neitralizēt ienaidnieku," teikts paziņojumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!