Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) paudis, ka izdienas pensionēšanās vecuma celšana ir neizbēgama. Vēlāk intervijā Latvijas Televīzijai premjers skaidroja, ka nākotnē pie pensionēšanās vecuma būs jāķeras, ja nepārskatīsim migrācijas politiku. Vai Latvijā jāpaaugstina pensijas vecums un jāmaina migrācijas politika? Par šiem jautājumiem žurnāliste Alina Lastovska 18. aprīlī iztaujāja Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāru Andri Čudu un Labklājības ministrijas parlamentāro sekretāru Artjomu Uršuļski.

Nākotnē Latvijā trūks darbaroku, tāpēc būtu jāpārskata migrācijas politika. Ja tas nenotiks, būs jāskatās uz pensionēšanās vecuma izmaiņām, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" skaidroja premjers.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Egils Baldzēns aģentūrai LETA pauda, ka pensionēšanās vecuma paaugstināšana veicinātu lielāku ēnu ekonomikas izplatību Latvijā un neuzticēšanos sociālās apdrošināšanas sistēmai.

Viņa ieskatā, nav ekonomiska pamatojuma, lai šobrīd paaugstinātu pensionēšanās vecumu. Tā vietā būtu jārada citi veidi, kā iegūt papildu līdzekļus sociālās apdrošināšanas fondam, piemēram, palielinot darba samaksu un proporcionāli sociālās apdrošināšanas iemaksas, kā arī iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumus, nevis likmes.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!