Vai nepieciešams atcelt Covid-19 sertifikātu darbību un atcelt vismaz daļu vīrusa izplatības dēļ noteikto ierobežojumu? Par to pirmdien, 7.februārī, žurnālists Andris Auzāns raidījumā "Spried ar Delfi" iztaujāja ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu (VL-TB/LNNK). Sarunā piedalījās arī "Delfi Plus" žurnāliste Vita Dreijere.

Aizvadītās nedēļas laikā saslimstība ar Covid-19 turpinājusi augt, sasniedzot jaunus rekordus un pārsniedzot piecciparu skaitli. Tikmēr slimnīcās ar šo vīrusu sasirgušo pacientu skaits aug lēnāk nekā iepriekšējos saslimstības viļņos, taču arī tagad šo pacientu skaits tuvojas tūkstotim.

Dienu pirms tam, kad vienā dienā reģistrēto saslimušo skaits pirmo reizi pārsniedza 10 000 robežu, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (VL-TB./LNNK) izplatīja preses paziņojumu, kurā pauda, ka ir pēdējais brīdis veikt korekcijas uzņēmējdarbības regulējumā, atcelt ierobežojumus un pieņemt šī brīža apstākļiem atbilstošus noteikumus, lai būtu skaidrība par darba organizāciju pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas.

Sabiedrības veselības speciālisti un epidemiologi savukārt norāda – ierobežojumi nebūs vajadzīgi mūžīgi, taču to atcelšanu nedrīkst sasteigt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!