Ārvalstu tūristu atgriešanās Latvijā ļautu uzņēmumiem atgūties pēc Covid-19 krīzes, taču šīs cerības iedragājis Latvijas agresīvās kaimiņvalsts Krievijas iebrukums Ukrainā. Vai tūrisma nozarē gaidāma vēl viena "tukšā" sezona, vai tomēr atkopšanās – par to otrdien, 10.maijā, pulksten 12 raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns sarunājās ar Latvijas investīciju attīstības aģentūras Tūrisma departamenta direktori Inesi Šīravu un SIA "Baltic Travelnews.com" direktoru Aivaru Mackeviču.

Covid-19 ierobežojumi līdzšinējos divos gados lieguši tūrisma nozares uzņēmumiem darboties ar pilnu jaudu, taču daudzi šo krīzi pārlaiduši, pateicoties valsts atbalstam.

Gada pirmais ceturksnis sācies ar ievērojamu patēriņa kāpumu, tajā skaitā arī tūrisma nozarē, taču, sākoties Krievijas iebrukumam Ukrainā, Latvijas viesnīcās martā saņemts ļoti liels rezervāciju atsaukumu skaits šai vasaras sezonai, žurnālistiem iepriekš pastāstījis Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis.

Šogad gaidāms tūristu skaita kritums gan no Ukrainas, gan Krievijas un Baltkrievijas. Tūrisma pakalpojumu eksportu uz Rietumiem nelabvēlīgi ietekmē arī sankcijas dažādās nozarēs, tomēr Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra ("Live Riga") un lidsabiedrība "airBaltic" uzsākušas plašu Rīgas kā brīvdienu ceļojuma galamērķa reklāmas kampaņu Vācijā, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Dānijā.

Vai reklāmas kampaņām izdosies pārliecināt Rietumvalstu tūristus, ka Latvija ir ne tikai pievilcīgs, bet arī drošs galamērķis atpūtai, spriedīsim raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!