Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

"Cerība mirst pēdējā – tas vienmēr jāatceras. Bet būs ļoti nopietni draudi vai, kā izklausās smukāk – izaicinājumi," tā gada noslēdzošajā raidījumā "Spried ar Delfi" nākamo gadu prognozēja bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Kā būtiskākos viņa pieminēja Krievijas un Covid-19 pandēmijas radītos draudus, nākamo gadu nosaucot par "izcili neprognozējamu".

"Mums ir reāli draudi ar Krievijas attieksmi gan pret savu pagātni, gan veidu, kā sevi pozicionēt kā ārkārtīgi svarīgu lielvalsti un kā pievērst sev uzmanību. Te ir tāda bērnišķīga vēlme – tāpat kā nerātni bērni, kas dara nedarbus tāpēc, ka viņi ilgojas pēc uzmanības – šāda veida attieksme var kļūt ļoti bīstama, it sevišķi autoritārā varā, kur viens cilvēks nosaka ļoti daudz ko, kas notiek," secināja Vīķe-Freiberga.

"Varētu būt draudi arī no pandēmijas puses, bet no otras puses – mēs taču arī rīkojamies, tādēļ svarīgi – kāds būs līdzsvars starp abiem. Es domāju, ka nākamais gads būs izcili neprognozējams," raidījumā sacīja bijusī Valsts prezidente.

Jaunajā gadā Vīķe-Freiberga Latvijas iedzīvotājiem novēlēja: "Gādāt pašiem par savu drošību, cik nu tas ir katra spējās, gādāt par savu veselību, par savu ģimeni un domāt arī par saviem līdzcilvēkiem, kas viņiem ir visapkārt."

Pilno raidījuma ierakstu skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!