Jaunībā pastrādāti krimināli "grēki", tevi neizbēgami vajās līdz pat mūža beigām, neatkarīgi no pārkāpuma smaguma, jo Latvijas likumi šajā ziņā ir ļoti bargi un nepiedodoši – tā raidījumā "Tiesības zināt" brīdināja zvērināts advokāts Artūrs Zvejsalnieks. Tādēļ viņš aicināja jauniešus vienmēr domāt ar galvu, bet, ja nu sanāk, nokļūt policijā, vienmēr sagaidīt vecāku un advokāta ierašanos, pirms skaidroties likumsargiem. "Nedod Dievs, sāksi kaut ko stāstīt pirms tam. Tur būs ļoti dziļi, un pēc tam tu no turienes neizlīdīsi," brīdināja jurists.

"Un otrs variants, njā, nezinu, vai tādu padomu var dot, bet, ja reiz tomēr sanāk nonākt policijā, pirmām kārtām, darīt visu, lai tur nenonāktu, tai skaitā kedas ir ļoti labi apavi, ar viņiem viegli skriet," ironizēja advokāts.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Vai jaunības piedzīvojumi traucēs arī, piemēram, pēc 20 gadiem? Ja pret tevi bijusi krimināllieta, tad Valsts prezidents vai policists tu nekad nebūsi. Arī pielaide valsts noslēpumam, ko vajag daudzos valsts pārvaldes darbos, tev "nespīd". Par Saeimas deputātu gan tevi var ievēlēt – tur pretī ņem visus, ironizēja Zvejsalnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!