Cilvēki Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) regulāri sūdzas par problēmām, kas radušās ceļojot, un liela daļa no tām ir saistītas ar Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktajiem ierobežojumiem – dažādās valstīs un pat dažādās aviokompānijās tie joprojām ir ļoti dažādi – tā raidījumā "Tiesības zināt" atzina PTAC direktore Baiba Vītoliņa. Tādēļ viņa aicināja cilvēkus rūpīgi iepazīties un ievākt informāciju jau pirms pirkt biļetes, lai nesaskartos ar neparedzētām grūtībām un rūgtu vilšanos.

Raidījuma pirmās sezonas noslēdzošajā raidījumā Kārlis Arājs ar Vītoliņu runāja par problēmām, kuras biežāk rodas cilvēkiem ceļojot.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Kaut publiski šad tad izskan informācija par tūroperatoriem, kuri, piemēram, bankrotējot neizpilda saistības, bet naudu arī neatgriež, Vītoliņa uzsvēra, ka šobrīd Latvijā ir spēkā stingras prasības, kas paredz, ka šādu tūrisma braucienu organizēšanai ir jābūt apdrošinātai var ar bankas garantiju, līdz ar to pērkot pakalpojumus no licencētiem operatoriem, problēmām nevajadzētu rasties. Licencēto operatoru saraksts atrodams PTAC interneta vietnē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!