"Mēs to redzējām kovidlaikā – kad valdība lēma par dažādiem ierobežojumiem, ministri steidzās tvītot savus lēmumus, un cilvēkiem likās, ka tie jau ir spēkā. Tie nav spēkā, kamēr nav oficiāli izsludināti vestnesis.lv, lai būtu pieejami visiem, nevis tikai veselības ministra "Twitter" konta sekotājiem," tā raidījumā "Tiesības zināt" norādīja žurnāla "Jurista vārds" galvenā redaktore Dina Gailīte. Raidījuma pirmā epizode veltīta gan tam, kur cilvēki paši var atrast informāciju par savām tiesībām, gan tam, kur meklēt palīdzību, nonākot dažādās sarežģītās dzīves situācijās.

“Tiesības zināt” ir jauns “Delfi TV” raidījums, kura epizodes publicēsim katru otro nedēļu trešdienās pulksten 16. Pēc pirmizrādes epizodes ieraksts pieejams raidījumu arhīvā. Raidījuma mērķis ir visiem Latvijas iedzīvotājiem saprotamā un atraktīvā veidā skaidrot, kā sevi vislabāk aizstāvēt, ja nonāc saskarsmē ar likumu – kā rīkoties, no kādām kļūdām izvairīties un kur meklēt palīdzību.

Lai risinātu šos jautājumus, studijā aicinām dažādu jomu juristus. Raidījuma pirmajā epizodē “Delfi” žurnālists Kārlis Arājs pievērsās pamatu pamatiem, Gailīti iztaujājot par publiskajiem resursiem, interneta vietnēm un dažādām bezmaksas konsultācijām, kas pieejamas cilvēkiem, kuriem vajag jurista padomu.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!