Amerikāņu izcelsmes šefpavārs Kārlis R. Celms pavārmākslu apguvis "Cordon blue" pavārskolā, savu pavāra karjeru uzsācis ASV. Kārļa rokraksts veidojies tādos restorānos kā "Aqua", "Farallon" un "Ten tables", bet Rīgas gardēži Kārļa kulināro daiļradi iepazinuši gan restorānā "Kitchen", gan paša vadītajā kafejnīcā "Tvaiks" leģendārajā Tallinas ielas "Baltajā pirtī", gan Berga bazāra tirdziņā, gan vairākos citos projektos.

Gatavošana ir Kārļa nodarbošanās un aizraušanās vienlaikus, bet pavāra sauklis it visā - "Less is more!". Vienkāršība ar nelielu pipariņu - tādi ir arī pavāra piedāvātie ēdieni, kas top no vietējiem produktiem un dažādu kontinentu garšvielām, apspēlējot latviešu virtuves tradicionālās vērtības.

Sarunā ar "Delfi" Kārlis atzina, ka viņu nedaudz kaitina veids, kā cilvēki Latvijā domā par ēdienu. "Cilvēkiem jāsaprast, ka ēdiens restorānā nevar būt lēts un kvalitatīvs vienlaicīgi. Restorānā ir liela komanda, kas strādā pie tā, lai pagatavotu interesantu un garšīgu ēdienu."

Vaicājām Kārlim, lai viņš pastāsta savus vērojumus par to, kādi ir latviešu ēšanas paradumi, kas viņu tajos visvairāk priecē vai, gluži pretēji, kaitina. Vai latvieši kādreiz varētu pārņemt ēšanas paradumus no ASV, un vai tas būtu nepieciešams? Kā arī - kādas ir globālās ēšanas tendences? Skaties video!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!