Teroristiskais grupējums "Islāma valsts" publicējis video, kurā brīdina ASV par "asinspirti", ja ASV izvietotais karaspēks mēģinās "degradēt un galu galā iznīcināt" teroristisko grupējumu, vēsta portāls "Daily Mail".

Medijs norāda, ka video "Flames of War [no angļ. val. - "Kara liesmas"]" veidots kā Holivudas filmas treilers. Video ir 52 sekunžu garš. Tajā palēnināti attēlots, kā sprādziens ievaino ASV karavīrus, tajā ir iekļauti skati no Baltā nama.

Video ir iekļauts arī kadrs ar ASV prezidentu Baraku Obamu, kurš 2011. gadā paziņo, ka kaujas vienības nekad neatgriezīsies Tuvajos Austrumos. Pirms video beigām parādās uzraksts: ""Kara liesmas" - cīņa ir tikko sākusies... drīzumā."

Video publicēts pirmdien, 16. septembrī. Visticamāk, ka video ir atbildes reakcija uz ASV Bruņoto spēku apvienotā ģenerālštāba komandiera ģenerāļa Martina Dempsija sacīto. Viņš norādīja Senāta Bruņoto dienestu komitejai, ka cīņās Irākā var būt nepieciešams izmantot karavīrus.

Video publicēja "al-Hajat" mediju centrs, kas ir pazīstams ar propagandas materiāliem par "Islāma valsti".

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau ziņoja, ka pēc video publicēšanas ASV prezidents Baraks Obama trešdien, 17. septembrī, apsolījis karavīriem, ka cīņa pret teroristu organizāciju "Islāma valsts" nekļūs par vēl vienu karu Irākā.

"Amerikāņu spēki, kas izvietoti Irākā, nepiedalās un nepiedalīsies kaujas misijā," uzrunājot karavīrus Makdilas gaisa spēku bāzē Floridā, paziņoja Obama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!