Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV policija ir pārliecināta, ka vīrietis, kurš svētdien Teksasas štata baznīcā nogalināja 26 cilvēkus, pēc slaktiņa savā auto nošāvies, ziņo "ABC News".

Uzbrukums, kurā nogalināti 26 un ievainoti 20 cilvēki, notika baznīcā Saterlendspringsā, kad tur gāja svētdienas dievkalpojums. Bruņotais vīrietis iegāja baptistu baznīcā un atklāja uguni pa cilvēkiem, bet pēc tam notikuma vietu pameta. Šāvējs, kurš ir atpazīts kā 26 gadus vecais Devins Patriks Kellijs, pēc slaktiņa bēga no notikuma vietas, jo kāds vietējais iedzīvotājs, bruņojies ar šauteni, atklājis pretuguni.

Uzbrucējos nometis ieroci un aizbēdzis savā automašīnā, bet divi vietējie iedzīvotāji dzinušies viņam pakaļ. Pakaļdzīšanās laikā braukšanas ātrums sasniedzis pat 153 kilometrus stundā, līdz aizdomās turētais zaudējis kontroli pār transportlīdzekli un avarējis. Pēc tam policija atradusi šāvēju auto mirušu, kur viņš bija izdarījis pašnāvību nošaujoties. Automašīnā atrasti arī trīs šaujamieroči.

Baznīcu, kurā noticis slaktiņš, regulārai apmeklējuši arī šāvēja radinieki, tomēr svētdien, kad notika apšaude, viņi uz dievkalpojumu nav ieradušies, ziņo ASV mediji.

Devins Patriks Kelijs dienējis gaisa spēkos, taču no dienesta ar negodu atvaļināts. Nav ziņu par uzbrucēja motīviem, ne arī par to, ka viņš būtu bijis saistīts ar kādu teroristu grupējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!