Ceturtdienas, 12. jūnija vēlā vakarā Jūrmalā aizturēts bīstams ceļu satiksmes recidīvists, kurš, būdams 3,16 promiles lielā alkohola reibumā, mēģinājis aizbēgt no policijas.

Par aizdomīgo autovadītāju policijai ziņojis kāds Dzintaru iedzīvotājs, kurš pamanījis autovadītāju. Reaģējot uz šo ziņojumu, policija ieradusies vietā, kur atradies aizdomīgais šoferis.

Autovadītājs, pamanot policijas ierašanos, ar agresīvu atpakaļgaitas manevru uzbraucis sētai un bēdzis no negadījuma vietas. Agresīvais vadītājs nav reaģējis uz policijas darbinieku aicinājuma apturēt automašīnu "Mitsubishi Outlander".

Policijas darbinieki 1977. gadā dzimušo vīrieti panākuši netālu no viņa dzīvesvietas. Likumsargi noskaidroja, ka pārgalvīgais 37 gadus vecais autovadītājs ir 3,16 promiļu reibumā. Viņš vadījis automašīnu bez vadītāja apliecības un viņa automašīnā atradās gāzes pistole. Agresīvais satiksmes dalībnieks varētu būt saucams par bīstamu ceļu satiksmes recidīvistu: viņa kontā kopā ir bijušas 25 lietas par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, lielākoties par braukšanu reibumā bez tiesībām, par negadījumu vietas pamešanu un tiesas lēmumu nepildīšanu. Septiņi no šiem pārkāpumiem izdarīti Lielbritānijā. 

Šobrīd ir sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu bez vadītāja apliecības, atrodoties alkohola ietekmē. Tāpat satiksmi apdraudošajam autovadītājam sastādīja administratīvos protokolus par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu un aizbraukšanu no negadījuma vietas, kā arī par nepakļaušanos policijas norādījumiem un ir sākta administratīvā lietvedības pārbaude par gāzes pistoli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!