Foto: Shutterstock

Ugunsgrēkā, kas trešdienas rītā izcēlies kādā dzīvojamā mājā Salapsilī, bojā gājis viens cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).


Pulksten 5.15 ugunsdzēsēji steigušies uz Meža ielu Salaspilī, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, VUGD speciālisti konstatējuši, ka no otrā stāva dzīvokļa nāk dūmi. Tajā divu kvadrātmetru platībā, viena kvadrātmetra platība deg grīda un viena kvadrātmetra platībā - dīvāns.

Piedūmotajā dzīvoklī atrasts viens cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatējuši nāvi. Līdztekus no ēkas trešā stāva glābēji evakuējuši četrus cilvēkus.

Ugunsgrēks likvidēts pulksten 6.42.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks otrdien, 5. decembrī, bija izcēlies Rēzeknes novada Vērēmu pagastā, kur 70 kvadrātmetru platībā degusi saimniecības ēka un šķūnis. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 13.17, bet pulksten 15.51 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 42 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!