Foto: Itar-Tass/Scanpix
Latvijā kompānijas "Mars Inc." produkcijas atsaukums attiecas tikai uz vienu produktu - "Snickers" četrpakas iepakojumu, informēja kompānijas "Mars Latvia" pārstāvis Mindaugs Rupšis.

Šī produkta partijas numurs ir "550", bet derīguma termiņš - no 2016.gada 3.jūlija līdz 2016.gada 21.augustam. Patērētāji, kuru rīcībā ir šāds produkts, tiek lūgti to neēst.

"Latvijā neviens cits šokolādes veids, iepakojuma formāts vai batoniņa izmērs nav ietekmēts un neviens cits partijas numurs vai derīguma termiņš, vai produkti, kuri ražoti citā fabrikā, nav skarti. Šis ir atsevišķs incidents, un tajā ir iesaistīti tikai iepriekš norādītie Nīderlandē ražotie produkti," norādīja uzņēmuma pārstāvis.

Rupšis sacīja, ka līdz šim "Mars" ir saņēmis vienu patērētāja sūdzību Vācijā par šokolādes batoniņā atrastu plastmasas gabaliņu, tikmēr Latvijā "Mars Latvia" nav saņēmis nevienu patērētāja sūdzību.

Uzņēmuma "Rimi Latvia" kvalitātes vadītāja Māra Tamane norādīja, ka, ņemot vērā radušos situāciju, atbilstoši PVD prasībām "Rimi" un "Supernetto" veikalu tīkli no tirdzniecības šodien ir atsaukuši šokolādes batoniņu "Snickers" četrpakas. Šis produkts no šodienas vairs nav nopērkams minētajos veikalos.

Tos pircējus, kuri ir iegādājušies norādīto produktu, uzņēmums lūdz preci nodot atpakaļ tuvākā "Rimi" hipermārketa Informācijas centrā vai "Rimi" lielveikalā un "Supernetto" pie veikala vecākā kasiera līdz 24.martam. Apmaiņā pret preci pircējiem tiks apmaksāta preces vērtība, kas norādīta konkrētajā pirkuma čekā.

Savukārt pārējos produktus, kas minēti PVD rīkojumā, "Rimi" un "Supernetto" šodien izņem no tirdzniecības līdz situācijas pilnīgai noskaidrošanai ar Pārtikas un veterināro dienestu un piegādātāju. Saskaņā ar patlaban "Rimi" rīcībā esošo informāciju citi "Rimi" piegādātie šokolādes batoniņi, izņemot atsaukto, ir ražoti citā saldumu rūpnīcā Polijā un tiem, visticamāk, nav tieša sakara ar Nīderlandes rūpnīcā notikušo.

Tomēr, rūpējoties par pircēju drošību, "Rimi" veiks papildu pārbaudes visiem piegādātajiem saldumiem no konkrētā ražotāja, pārbaudot kvalitāti, izcelsmes valsti un rūpnīcu. "Rimi" uztur ciešu kontaktu ar piegādātāju, un informācija nepārtraukti tiek precizēta, un atbilstoši tai "Rimi" pieņems lēmumus un veiks nepieciešamās darbības.

Kā ziņots, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzdevis izplatītājam SIA "Sanitex" arī Latvijā no tirdzniecības atsaukt rūpnīcā "Mars" ražoto produkciju.

"Maxima Latvija" vadība norādīja, ka ir informējusi veikalus par šī produkta izņemšanu no tirdzniecības. Drošības apsvērumu dēļ uzņēmums aicina arī iedzīvotājus iegādātos "Snickers 4 pack" 200 gramu iepakojumos nest atpakaļ uz veikaliem, kur tiks atdota iztērētā nauda. Visi atdotie produkti tiks nodoti piegādātājam.

Pārējie "Snickers'', "Mars", "Milky Way" šokolādes batoniņi, kas pieejami "Maxima Latvija" veikalos, ir ražoti rūpnīcā Polijā. Tādēļ šie šokolādes batoniņi netiek atsaukti. Ja tiks saņemta papildu informācija no PVD, ražotāja vai piegādātāja, tad uzņēmums nekavējoties attiecīgi rīkosies.

Kā ziņots, ASV pārtikas kompānija "Mars Inc." vakar paziņoja, ka 55 valstīs īstenos vērienīgu Nīderlandes rūpnīcā ražotu "Mars" un "Snickers" šokolādes batoniņu atsaukšanu, jo šajos produktos konstatēta plastmasas klātbūtne.

Tāpat atsaukums aptvers arī "Celebrations", "Milky Way" un "Mini Mix" šokolādes produkciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!