Viesuļvētra 'Odils' trešdien, 17. septembrī, sasniegusi Kalifornijas līci, atnesot līdzi spēcīgu lietu, kas jau radījuši zemes nogruvums un plūdus, vēsta BBC.

Meteorologi paredz, ka viesuļvētra vājināsies. Tagad vētra virzās uz Arizonas štatu.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, ziņoja, ka svētdien, 14. septembrī, Klusajā okeānā pie Meksikas krastiem spēkā pieņēmās viesuļvētra "Odils".

Svētdien "Odils" Meksikas Kalifornijas pussalā nodarīja plašus postījumus Kabosanlukasas kūrorta pilsētām, sabojājot mājas.

Tūkstošiem tūristi no Kabosanlukasas kūrorta pilsētām tika evakuēti ar militārajām un komerciālajām lidmašīnām, un Kabosanlukasas lidosta lidsabiedrībām šobrīd ir slēgta, vēsta BBC.

Lidosta šobrīd ir pilna ar būvgružiem, taču skrejceļš ir lietojams un drīzumā lidostu atkal varēs lietot.

Meksikas varas iestādes brīdina, ka viesuļvētra izraisījusi zemes nogruvumus un plūdus, kā arī norāda, ka ir gatavas sniegt pajumti aptuveni 30 000 cilvēku.

Jau ziņots, ka svētdien "Odila" vēja ātrums sasniedza 60 metrus sekundē. Vētras centrs atradās aptuveni 315 kilometru attālumā uz rietumiem no Meksikas ostas pilsētas Mansaniljo un tā pārvietojas ziemeļu-ziemeļrietumu virzienā ar ātrumu 24 kilometri stundā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!