Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas Doņeckas apgabala pilsēta Časivjara joprojām ir Ukrainas bruņoto spēku kontrolē par spīti tam, ka Krievijas Federācijas karaspēks cenšas to ieņemt līdz 9. maija svētkiem, svētdien raksta aģentūra UNIAN.

Par to telemaratonā paziņojis Ukrainas karaspēka operatīvi stratēģiskā grupējuma "Hortica" pārstāvis Nazars Vološins. Pēc viņa teiktā, pilsēta tiek noturēta.

Ukrainas spēku virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis 14. aprīlī paziņoja, ka agresorvalsts augstākā militārā vadība devusi saviem spēkiem uzdevumu ieņemt Časivjaru līdz 9. maijam, kad Krievijā tiek svinēta tā sauktā "Uzvaras diena", kas ir nozīmīgākie svētki šajā valstī.

"Časivjara turas. Ienaidnieks izdara spiedienu Bahmutas virzienā un uz Časivjaru. Taču aizsardzības spēki situāciju pilnībā kontrolē. Pretinieku pilsētā nav. Triecienu grupas iebrauc ar kājnieku kaujas mašīnām, uzbrūk ar izlūkošanas un trieciena tipa dronu, kā arī artilērijas atbalstu. Tāpat pēdējā laikā dominē aviācija, kas uzbrūk gan civilajai infrastruktūrai, gan mūsu aizstāvjiem visas aizsardzības līnijas garumā," izteicies Vološins.

Okupanti blīvi un pastāvīgi izmanto artilēriju – gan stobra, gan reaktīvos uguns vadīšanas līdzekļus. Vološins apgalvojis, ka Austrumu frontē pēdējās dienās situācija nedaudz saasinājusies, taču Ukrainas spēki situāciju kontrolē. "Horticas" atbildības zonā "viskarstākie" ir Bahmutas un Avdijivkas virzieni.

"Ienaidnieka armija nepārstāj mēģināt uzbrukt mūsu aizsardzības pozīcijām, izmantojot visus bruņojuma un artilērijas veidus, tankus, dažāda veida bezpilota lidaparātus, kā arī aviāciju, lai dotu triecienus ar KAB un FAB lādiņiem, un tā sasniegtu savu mērķi. Un mērķis viņiem ir viens vienīgs – piekļūšana Doņeckas apgabala administratīvajai robežai," viņš izteicies.

Vološins piebildis, ka aizvadītajā diennaktī visā frontē bijušas 115 kaujas sadursmes – lielākā to daļa notikusi tieši "Horticas" aizstāvētajā zonā. Ukrainas karaspēks atsitis 28 uzbrukumus vairāku apdzīvoto vietu tuvumā Bahmutas virzienā.

"Šajā virzienā okupanti aktīvi uzbrūk, piesaistot bruņutehniku un personālsastāvu. Viņi aktīvi izmanto lielu skaitu kājnieku un bruņutehnikas triecienvienību," apgalvojis Vološins. Avdijivkas virzienā Ukrainas aizstāvji atsituši 32 uzbrukumus sešu apdzīvoto vietu tuvumā.

Krievija Časivjaru vēlas ieņemt, lai varētu tālāk doties uzbrukumā Kramatorskai, Slavjanskai un Konstantinovkai. Par to iepriekš izteicies Ukrainas bruņoto spēku Sauzszemes karaspēka Rezervistu padomes priekšsēdētājs Ivans Timočko. Viņš paziņojis, ka Krievija mēģina pārtvert iniciatīvu no flangiem, kas īpaši redzams Andrejivkas, Ivanovskas un citos rajonos.

Jau rakstīts, ka šonedēļ Ukrainas Doneckas apgabala pilsēta Časivjara izjuta okupantu uzbrukuma smagumu un pamazām tiek sagrauta drupās, kā to piedzīvojusi jau virkne piefrontes pilsētu. Ukrainas spēku 255. triecienbataljona uzbrukuma grupas "Melnais gulbis" publicēts drona video atklāj, kā pilsētā izskatās pašlaik.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!