Svētdien, 30. novembrī, Indijas galvaspilsētā Ņūdeli simtiem cilvēku piedalījās geju praida parādē; šis ir pirmais masveida praids, kopš Indijas Augstākā tiesa atjaunoja geju seksa aizliegumu.

Daļa dalībnieku bija ģērbušies maskās un parūkās, citi nesa varavīksnes karogus, plakātus vai daudzkrāsainus balonus. Gandrīz visi praida dalībnieki dejoja, dziedāja un izkliedza dažādus saukļus. "Mēs darām zināmu, ka mēs eksistējam. Mēs neesam neliela minoritāte. Rēķinieties ar to," sacīja publicists un viens no praida rīkotājiem Monišs Kabirs Malhotra. 

Pērn Indijas Augstākā tiesa noraidīja 2009. gadā izteiktu ierosinājumu dekriminalizēt geju seksu, uzstājot, ka tikai valdība drīkst ieviest grozījumus krimināllikuma 377. pantā, kas aizliedz "pretdabisku seksu". Homoseksualitāte Indijā ir sodāma ar līdz pat 10 gadiem cietumā. 

Praida dalībnieki izteica šaubas par to, vai Indijas premjerministrs Narēndra Modi centīsies izmainīt krimināllikuma pantu, bet par spīti tam, daudzi geju un lesbiešu kopienas pārstāvji ir labvēlīgi noskaņoti pret premjeru.

Modi savus uzskatus par homoseksualitāti publiski nav paudis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!