Svētdien, 7. decembrī, Indijas pilsētā Deli policija par pasažieres izvarošanu apcietinājusi uzņēmuma "Uber" taksometra šoferi, vēsta aģentūra "Reuters".

Aizdomās turamais vārdā Šivs Kumārs Jadavs tika aizturēts Utarpradēšas štatā Matharā. Policija sāka izmeklēšanu pēc tam, kad 26 gadus veca sieviete piektdien ziņoja par šofera seksuālo vardarbību Deli dienvidos. Taksometrs tika izsaukts, lietojot viedtālruņu aplikāciju "Uber". 

Jadavs esot sievieti izlaidis pie viņas mājām, norādot, lai viņa par notikušo varas iestādēm neziņo. Sievietei izdevās pierakstīt automašīnas numuru un to nofotografēt. Vēlāk automašīna un vardarbīgais taksometra vadītājs tika atrasti Utarpradēšas štatā. Policijas pārstāvji atklāja, ka "Uber" nebija veicis vadītāja kvalifikācijas un iepriekšējās darbības pārbaudi, kā arī automašīna nebija aprīkota ar GPS iekārtu. Svētdien pēc apsūdzībām Sanfrancisko esošais uzņēmums "Uber" paziņojis, ka vadītājs no darba ir atstādināts, un uzņēmums palīdzēs policijas izmeklēšanai. 

Lai arī "Uber" ir bieži kritizēts par vadītāju uzticamības nepārbaudīšanu, tā vērtība sasniedz gandrīz 20 miljardus ASV dolāru. 

Valsts noziedzības uzskaites biroja dati liecina, ka 2013. gadā visvairāk izvarošanu Indijā notikušas Deli. Policija uzskata, ka pieaugums noticis tādēļ, ka vairāk sieviešu sākušas publiski runāt par vardarbību, ko piedzīvojušas, jo kopš 2012. gada decembrī notikušā nozieguma, kad banda izvaroja un nogalināja 23 gadus vecu sievieti, pieaugusi sabiedrības informētība par seksuālo vardarbību. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!