Pēc trešdien izskanējušā paziņojuma, ka tiks atjaunotas ASV un Kubas diplomātiskās attiecības, ASV cigāru entuziasti izteikuši prieku par iespējamo tirdzniecības embargo atcelšanu un leģendāro Kubas cigāru ienākšanu ASV tirgū, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

ASV un Kubas attiecību izmaiņas, kas paredz, ka tiks atvieglots pret komunistisko valsti vērstais tirdzniecības embargo, iespējams, ļaus ASV tirgot Kubas cigāru zīmola "Cohiba" agrāk aizliegtās preces, ziņo aģentūra. 

"Tas ir fantastiski visiem. Tās ir lieliskas ziņas," vēstī Ņujorkā esošā cigāru veikala "Davidoff of Switzerland" vadītājs Luiss Torres.

Tomēr ASV visticamāk embargo vēl kādu laiku neatcels, jo pret to republikāņu vidū valda noraidoša attieksme, raksta BBC.

Vēstīts, ka pēc trešdienas paziņojuma par ASV un Kubas diplomātisko attiecību atjaunošanu, komunistiskās Kubas autoritārais prezidents Rauls Kastro aicinājis ASV ātrāk pilnībā atcelt tirdzniecības embargo, kas piecu dekāžu laikā "izraisījis milzīgu sociālu un ekonomisku kaitējumu".

Iepriekš ASV amatpersonas pavēstīja, ka Vašingtona grasās atjaunot diplomātiskās attiecības ar Havanu un atvieglot pret komunistisko valsti vērsto tirdzniecības embargo, kā arī atcelt ceļošanas ierobežojumus.

ASV prezidents Baraks Obama un Kubas prezidents Rauls Kastro jau otrdien pārrunāja Kubas cietumā esošā Alana Grosa un Savienoto Valstu cietumos esošo trīs kubiešu atbrīvošanu.

ASV embargo pret Kubu noteica pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, bet diplomātiskās attiecības starp abām valstīm nav pastāvējušas kopš 1961.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!