Svētdienas pēcpusdienā netālu no Beidžangas cietuma Dienvidķīnā Guandunas procincē ticis aizturēts sestdien izbēgušais cietuma iemītnieks, ziņo vietējās varas iestādes. Pēc policijas ziņojumiem, ieslodzītais vārdā Lī Mengdžuns tika notverts pamestā rūpnīcā aptuveni 500 metrus no cietuma.

"Viņš bija ievainots un nespēja brīvi pārvietoties. Iespējams, viņš tur uzturējies diennakti," stāsta Beidžangas cietuma virsnieks Cao Žičengs. Policijas pārstāvji uzskata, ka cietumnieks savainojies, rāpjoties pāri cietuma sienām. Provinces cietuma pārvalde īsi pēc atgadījuma preses konferencē atzina, ka tā stiprinās cietuma vadību. "Mēs novērsīsim iekšējās vadības problēmas, lai kas tāds vairs neatkārtotos," vēstīja pārvaldes priekšsēdētāja vietnieks Čens Dačao. 

Sestdien divi Beidžangas cietuma ieslodzītie pametuši darbu, izmantojot ugunsdzēsējiem paredzētu ieeju, atlauzuši durvis un centušies pārrāpties cietuma sienām. Viens no ieslodzītajiem, Vū Čangjungs, ticis aizturēts, taču Lī Mengdžunam izdevies nokļūt brīvībā. Izmeklēšana vēlāk atklāja, ka cietumā norisinās remontdarbi, un teritorijā esošās pussagruvušās ēkas, kuras paredzēts nojaukt, neļāvušas cietumsargiem laicīgi saskatīt bēgļus. 

Pēc pilsētas Drošības biroja sniegtajiem datiem, 28 gadus vecais noziedznieks Lī Mengdžuns notiesāts 2006. gadā par laupīšanu un šobrīd gaida galējo spriedumu par nāvessodu.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!