Pirmdien Doņeckā, Maksima Kozira ielā vietējie iedzīvotāji nofilmējuši, kā prokrieviskie kaujinieki no daudzstāvu dzīvojamo māju pagalma šauj ar reaktīvās artilērijas iekārtu, kas visdrīzāk ir reaktīvās zalvju uguns sistēma "Grad", vēsta ziņu vietne korrespondent.net.

Internetā publiskots video rāda, kā dzīvojamā rajona pagalmā novietota reaktīvās artilērijas iekārta atklāj uguni. Video redzams Doņeckas dienvidu nomales rajons Širokijs, kur pārsvarā atrodas dzīvojamās ēkas. Pēc video autora sniegtajām ziņām, video uzņemts pirmdien . Iekārta izšāvusi aptuveni 30 šāvienus, šāvienu virziens pagaidām nav zināms. Video dzirdams, kā pēc šāvieniem mazs bērns tos nosauc par skaistiem. 

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas”. Pirmdien vakarā Ukrainas pretterorisma operāciju centrs paziņojis par uguns pārtraukšanu Doņeckas lidostā, kas mēnešiem ilgi bijusi viena no galvenajām sadursmju vietām starp Ukrainas karavīriem un Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem. 

Kijeva un Rietumi apsūdz Maskavu ieroču, tehnikas un kaujinieku nosūtīšanā uz Ukrainu, kā arī miera plāna nosacījumu neievērošanā. Tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!