Pirmdien, 22. decembrī, Vatikānā kāds vīrietis, protestējot pret Eiropas Savienības direktīvu, kas, iespējams, apdraudēšot nelielu vietējo uzņēmumu izdzīvošanu, uzrāpās uz Svētā Pētera bazilikas sienas vairākus metrus virs zemes, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Policijas pārstāvji vīrieti identificējuši kā Marčello di Finicio. Protestētājs, kuram pieder neliels pludmales kūrorts Itālijas ziemeļaustrumos, uz fasādes esot uzrāpies svētdienas pēcpusdienā un palicis tur pa nakti.  

Di Finicio protestē pret ekonomisko stāvokli Itālijā, īpaši izsakot noraidošu attieksmi pret ES direktīvu un Itālijas valdības plānu kopš 2016. gada vairāksolīšanā pārdot darba atļaujas piejūras teritorijās.

Pludmales darbinieki uzskata, ka plāns paredz, ka priekšroka tiks dota starptautiskiem nevis vietējiem uzņēmumiem.

Marčello di Finicio ir rīkojis līdzīgus protestus arī agrāk, Svētā Pētera bazilikā viņš uzrāpies 2012. gada jūlijā un oktobrī, pērnā gada maijā un šogad - martā. Tomēr atšķirībā no iepriekšējām reizēm, šoreiz di Finicio nav izkāris lielus plakātus uz bazilikas sienām, bet pieprasījis tikšanos ar Itālijas premjerministru Mateo Renci, atsaucoties uz vietējiem medijiem, ziņo aģentūra "Reuters". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!