Foto: Publicitātes foto

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nosūtījusi vēstuli Jūrmalas pašvaldībai ar aicinājumu pārskatīt domes lēmumus paaugstināt nodevu par iebraukšanu pilsētā un pagarināt nodevas piemērošanas periodu no pieciem mēnešiem līdz kalendārajam gadam, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Jau ziņots, ka 2021. gada 30. septembra domes sēdē Jūrmalas pašvaldības deputāti lēma no 2022. gada 1. aprīļa noteikt iebraukšanas maksu visa gada garumā, turklāt caurlaides cenu nosakot trīs eiro apmērā līdzšinējo divu eiro vietā.

Ministrijā vērš uzmanību, ka likumā "Par autoceļiem" noteikts, ka valsts un pašvaldību autoceļi, tostarp arī ielas, ir lietojamas bez maksas, un pašvaldībām nav dots deleģējums noteikt maksu par pašvaldības ceļu un ielu lietošanu.

Jūrmalas pašvaldība ir pieņēmusi saistošos noteikumus ar mērķi ierobežot tranzīta satiksmi caur tās teritoriju. Pēc būtības pašvaldība ir noteikusi nodevu par pašvaldības ielu lietošanu, tādējādi pieņemot saistošos noteikumus pretēji likumā noteiktajam pilnvarojumam, pauž ministrijā.

Viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir sekmēt saimniecisko darbību attiecīgajā administratīvajā teritorijā, un tādejādi pašvaldībai ir jārada mehānismi un pasākumi, kas veicinātu, nevis bremzētu uzņēmējdarbības attīstību, norāda VARAM.

Saskaņā ar ministrijai pieejamo informāciju pašvaldība lēmumu pieņēmusi nekonsultējoties ar sabiedrību, kā to prasītu laba pārvaldība gadījumos, kad lēmumam var būt būtiska ietekme uz ikvienu iedzīvotāju.

Ministrijas ieskatā iebraukšanas maksas paaugstināšana var negatīvi ietekmēt vietējo uzņēmējdarbības vidi, tādēļ tā aicina pārvērtēt nodevas nepieciešamību, kā arī nodevas mērķi un vērtēt, vai konkrētus mērķus nav iespējas sasniegt ar mazāk privātpersonu tiesības ierobežojošiem mehānismiem.

Jūrmalas pilsētas pašvaldība, pieņemot lēmumu par nodevas apmēra paaugstināšanu un nodevas apmaksas perioda pagarināšanu, nav izvērtējusi nodevas apmēra samērīgumu, kā arī tai nav bijis izpratnes par pašvaldības sniegto pakalpojumu, par ko maksājama nodeva par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā, secina ministrijā, norādot, ka pašvaldība ir pārsniegusi tai normatīvajos aktos piešķirtās pilnvaras.

Pārskatot saistošo noteikumu regulējumu, VARAM aicinājusi pašvaldību konsultēties ar privātpersonām, izvērtēt tūrisma nozares intensitātes, tranzīta satiksmes plūsmas, kā arī gaisa un trokšņu piesārņojuma izmaiņas pavasara/vasaras periodā un rudens/ ziemas periodā, veicot detalizētus aprēķinus.

Tāpat ministrijā aicina veikt izpēti par noteiktā regulējuma ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi, ņemot vērā pašvaldības funkciju uzņēmējdarbības attīstības jomā.

Jau vēstīts, ka arī pēc iebraukšanas maksas palielināšanas, tās apmērs, salīdzinot ar maksu par auto novietošanu, ko iekasē citās Latvijas piejūras administratīvajās teritorijās, ir būtiski zemāks, jo autostāvvietas Jūrmalas teritorijā ir bez maksas.

Pašvaldībā iepriekš skaidroja, ka noteikumus kūrortpilsētā iecerēts mainīt, lai mazinātu tranzīta satiksmes plūsmu un stimulētu braucējus izmantot videi draudzīgākus transporta veidus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!