Foto: LETA
Lieldienas cilvēku dzīvē atver jaunus apvāršņus un modina cerību, Lieldienu apsveikumā saka Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

"Ļaunumam, grēkam un nāvei nepieder pēdējais vārds. Tā dzīvība, kas ir Dievā un kuras spēkā Kristus piecēlās no miroņiem, ir realitāte. Lieldienās mēs varam tai pieskarties kaut kādā, lai arī noslēpumainā, bet reālā veidā. Lieldienas mūsu dzīvē atver jaunus apvāršņus un modina cerību," Lieldienu prieka iemeslu skaidro arhibīskaps Stankevičs.

Viņš norāda, ja Kristus augšāmcelšanās ir realitāte, tad viss, ko viņš ir teicis, arī ir patiesība, un cilvēkiem nav jābaidās ne no nāves, ne no ļaunuma, jo Dievam pieder pēdējais vārds. Ja cilvēkos ir šī ticība, tad Lieldienas pārveido viņu domāšanu, vērtēšanas kritērijus un uzvedību. "Mūsos atveras cerības un spēka avots, kas ļauj mums dzīvot pa jaunam," saka Stankevičs.

Viņš novēl Latvijas iedzīvotājiem patiesi priecīgus Kristus Augšāmcelšanās svētkus un aicina apmeklēt Lieldienu dievkalpojumus.

Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs šodien plkst.8 svinēs Kristus Augšāmcelšanās dievkalpojumu, 9.aprīlī, Otrajās Lieldienās, plkst.11 svinēs Svēto Misi, kuras tiešā pārraide būs dzirdama "Latvijas Radio1".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!