Satura veidotāja Santa Nīmane izmēģina darbu "McDonald's" restorānā
Satura veidotāja Santa Nīmane izmēģina darbu "McDonald's" restorānā
Restorānā "McDonald's" katrs jaunais darbinieks tiek sagaidīts ar atplestām rokām un tiek darīts viss iespējamais, lai viņš ne tikai pēc iespējas ātrāk apgūtu savus darba pienākumus, bet arī sajustos iederīgs un novērtēts. Kā ir būt daļai no "McDonald's" ģimenes un sajust komandas garu, vienas dienas garumā izbaudīja satura veidotāja un trīs meitu māmiņa Santa Nīmane.
Santu restorānā Imantā, Rīgā, sagaidīja instruktors Maksims. Viņš jauno darbinieci iepazīstināja ar ikdienas darbiem un sīki pastāstīja, kas notiek katrā stacijā. "Mēs ikdienā rūpējamies viens par otru, jo esam komanda. Tāpat kā es šodien apmācu tevi, arī man pirmajā darba dienā to visu stāstīja," sacīja Maksims.
Santa izzināja dzērienu pagatavošanas staciju, kā arī apguva saldējuma stacijā nepieciešamās zināšanas. Tāpat arī viņa iemācījās pagatavot frī kartupeļus. Būtiska nianse: Santa nebaidījās uzdot jautājumus. Savstarpējā komunikācija ir ļoti būtiska, lai kolēģi spētu veiksmīgi sadarboties, veikt savus pienākumus un arī netraucētu viens otram.
Uzņemšana kolektīvā bija ļoti sirsnīga, kolēģi bija forši, atsaucīgi, iedrošināja darboties un nesatraukties par kļūdīšanos. Es no visas sirds ticu, ka tikpat atvērti tiek uzņemti arī citi jaunie darbinieki. Radās iespaids, ka darbinieki savā starpā tiešām darbojas kā komanda, ir draudzīgi, izmet arī pa kādam jociņam, lai darba steigā kolēģim būtu iemesls arī pasmaidīt. Ar visu to, ka brīžam darba bija pilnas rokas un visi kā bitītes skraidīja cauri virtuvei, atmosfēra bija tiešām forša.
Santa Nīmane, satura veidotāja
"McDonald's" restorānos ir daudzveidīga, iekļaujoša darba vide un karjeras izaugsmes iespējas ikvienam neatkarīgi no viņa vecuma vai dzimuma. Piemēram, Kirilam šis sākotnēji bija vasaras darbiņš, bet laika gaitā viņš ir audzis un nu jau ir kļuvis par restorāna vadītāja vietnieku. Pateicoties elastīgajam grafikam, darbu "McDonald's" restorānā ir iespējams apvienot arī ar mācībām un hobijiem. Savukārt bērnu vecākiem un ģimenes cilvēkiem elastīgais grafiks ļauj starp darbu un privāto dzīvi radīt balansu. Pārdomāta darbinieku apmācības sistēma paver iespējas apgūt jaunas prasmes un virzīties uz augšu pa karjeras kāpnēm.
Izaugsmes iespējas ir tikai viens no bonusiem. Visiem darbiniekiem ir pieejamas arī apmaksātas pusdienas, svētkos tiek pasniegtas dāvanas, kā arī apbalvoti mēneša labākie darbinieki. Savukārt labbūtības veicināšanas nolūkos tiek rīkoti kopīgi pasākumi, kas komandai palīdz saliedēties. Arī Santa izjuta kolēģu rūpes un atbalstu.
Aprakstīt "McDonald's" rūpes par darbiniekiem būtu tas pats, kas sausi nobērt faktus par darbinieku bonusiem. Man savā īsajā ciemošanās laikā bija svarīgi, ka pret sevi kā jauniņo izjutu rūpes no darbiniekiem. Arī karjeras iespējas šeit vērtēju ļoti pozitīvi. Zināt, ka ir iespēja pakāpties augstāk, vienmēr ir laba motivācija censties būt labākam un iemācīties ko jaunu.
Santa Nīmane, satura veidotāja

Gribi kļūt par daļu no mūsu komandas?

Piesakies darbam "McDonald’s" mājas lapā.

Veidoja:
Teksts: Līga Švāne
Video: KMM VISUALS
Dizains: Ralfs Eglītis
Projekta vadība: Žanete Kļaviņa
Mediju komunikācijas eksperts: Ieva Zeibote
Avoti:
Projektā izmantoti: attēli no McDonald's
Projekts sadarbībā ar: