Kā "McDonald's" kolektīvā uzņem jauno māmiņu?
Kā "McDonald's" kolektīvā uzņem jauno māmiņu?
Satura veidotāja un trīs meitu māmiņa Santa Nīmane pieņēma izaicinājumu pastrādāt "McDonald's" restorānā. Piedzīvojuma pirmajā sērijā Santa apguva dažādus virtuves darbiņus, un nu pienācis laiks klientu apkalpošanai. Skaties šī stāsta otro sēriju un uzzini, kā viņai veicās.
"Santa, šis ir nākamais līmenis. Klientu apkalpošana – tas ir pats galvenais," jauno darbinieci uzrunāja restorāna vadītāja vietnieks Kirils. Satura veidotāja neslēpa, ka izjūt nelielu spriedzi un satraukumu, taču kolēģis viņu mierināja – uztraukumam nav pamata, jo visi strādā komandā un ir gatavi viens otram palīdzēt krīzes situācijā. Turklāt pieredze rāda, ka tikai ar labu garastāvokli iespējams sasniegt izvirzītos mērķus.
Soli pa solītim Santai tika parādīts, kā pareizi sagatavot pasūtījumus, un viņai bija iespēja izmēģināt spēkus gan pie "McDrive" lodziņa, gan arī viesu apkalpošanas zālē. Pateicoties kolēģu atbalstam, rūpēm un padomiem, viņai izdevās godam izpildīt visus uzdevumus.
Apkalpot cilvēkus pie lodziņa – tas uzreiz man uzsita pamatīgu spriedzi. Vienubrīd pat likās, ka pēkšņi esmu palikusi pilnīgi nedzirdīga, jo nesapratu nevienu vārdu, ko otrā pusē cilvēks pie skaļruņa teica, un kur nu vēl paspēt datorā atrast īstās pogas un to pasūtījumu ievadīt! Bet es tā nopratu, ka daudziem, kad piešaujas, "McDrive" ir vismīļākais darbiņa postenis.
Santa Nīmane, satura veidotāja
Kad dūšīgi pastrādāts, laiks arī atpūtai. Pārtraukumā Santai bija iespēja ar jaunajiem kolēģiem aprunāties par dažādiem darbinieku bonusiem un uzņēmuma filozofiju. Šādi atpūtas brīži ir ļoti svarīgi – tie darbiniekiem palīdz iepazīties tuvāk. Ja ir kopīgas intereses un sapratne, ir vieglāk sastrādāties.
Santai kā jaunajai māmiņai bija arī svarīgi noskaidrot, kā uzņēmums rūpējas par darbiniekiem, kuriem ir bērni. Kirils uzsver – restorānā strādā dažādi cilvēki. "Kolektīvā ir gan jaunieši, gan studenti, gan māmiņas un vecāki, gan arī seniori. Vecākiem ar bērniem ir sagatavota īpaša bonusu programma, piemēram, dāvanas Ziemassvētkos, "Happy Meal" maltītes, pabalsts īpašajos dzīves brīžos un elastīgs darba laiks. "McDonald's" primāri rūpējas par ģimeni – šeit tā ir ļoti svarīga," stāsta Kirils.
Es sākumā biju ļoti satraukusies. Viss bija jauns, bija daudz jaunas informācijas. Darbiņš bija ļoti atbildīgs, bet es zināju, ka jūs tepat blakus man esat un palīdzēsiet. Nevienā brīdī mani neatstājāt vienu. Paldies par to!
Santa Nīmane, satura veidotāja

Gribi kļūt par daļu no mūsu komandas?

Piesakies darbam "McDonald’s" mājas lapā.

Veidoja:
Teksts: Līga Švāne
Video: KMM VISUALS
Dizains: Ralfs Eglītis
Projekta vadība: Žanete Kļaviņa
Mediju komunikācijas eksperts: Ieva Zeibote
Avoti:
Projektā izmantoti: attēli no McDonald's
Projekts sadarbībā ar: