Foto: Shutterstock
Bieži vien tiek runāts par to, kam vajadzētu būt sievietes kosmētikas maciņā, taču, ņemot vēra, ka katrai ir savi skaistumkopšanas rituāli, to varētu dēvēt par ļoti individuālu jautājumu. Tieši tāpēc "Business Insider" eksperti apkopojuši sarakstu ar citām lietām, kuras katrai sievietei vajadzētu turēt somā, lai veiksmīgi tiktu galā ar negaidītām kļūmēm vai atvieglotu ikdienu.

Saprotams, somu izmēri ir ļoti dažādi, un tieši lielā mantu daudzuma dēļ sievietes tajās pašas nereti nevar nekā atrast. Ja dodies uz randiņu vai izklaidēties un esi izvēlējusies nelielu somiņu, kurā viss turpmāk minētais saiet nevar, kritiski izvērtē, kuras no tām varētu būt noderīgākās. Tāpat neaizmirsti somu pa laikam izkrāmēt līdz pēdējai matu sprādzei, lai pārbaudītu, vai kādā kabatiņā nekrājas sen aizmirstas un nevajadzīgas lietas

  • Ja vēlies uzzināt, kādām lietam vajadzētu būt katras sievietes drēbju skapī, ielūkojies šajā rakstā.


Spraužamadata. Šis mazais palīgrīks var lieliski noderēt situācijās, kad kreklam izkritusi poga vai uzplēsts neliels caurus. To var izmantot arī kā reizēs, kad saplīsusi, piemēram, rokassprādzes vai ķēdītes aizdare.

Plāksteri. Neviens nekad neplāno nokrist, iegriezt pirkstā vai neveiksmīgi uzplēst senu pušumu, tāpēc pāris plāksteri makā vienmēr var noderēt. Taču traumu gadījumi nav vienīgie, kad tos likt lietā – plāksteru turēšana somā palīdzēs nenoberzt kājas jaunajās kurpēs. To vajadzētu atcerēties arī brīžos, kad maini sezonas apavus, jo arī gadu nevilktas laiviņas var noberzt kājas.

Zibatmiņa. Šo mazo ierīci, kuru angliski sauc par "flash memory", vajadzētu vienmēr turēt somā, lai visiem svarīgajiem dokumentiem tev būtu arī elektroniskā versija. Piemēram, dodoties ceļojumā, ieliec tajā rezervācijas, elektroniskās biļetešu izdrukas un tamlīdzīgi. Tāpat ar tās palīdzību iespējams ātri pārnest dokumentus no vienas ierīces uz otru, nekavējot laiku caur e-pastiem.

Maciņš kartēm. Ja maka ierobežotās vietas dēļ dažādas atlaižu, klientu vai vizītkartes izmētātas pa kabatām, somas nodalījumiem un trauciņiem mašīnā, ieteicams tās visas salikt vienā maciņā. Tādējādi tās būs daudz pārskatāmākas un nepieciešamības gadījumā vienmēr pa rokai.

Foto: Shutterstock

Veselīgs našķis. Reizēm tik ļoti nākas ieraksties darbos, ka par pusdienām atceries vien brīdī, kad sāk rūkt vēders. Lai izsalkumā neķertos pie pirmā, kas ir pa rokai un nebūt nav veselīgs, regulāri turi somā kādu našķi, ar kuru remdēt bada sajūtu. Tava figūra arī būs par to pateicīga.

Telefona vai pārnēsājamais lādētājs. Cik nelāgas gan ir situācijas, kad norunā ar kādu tikšanos, neparedzētu iemeslu dēļ tomēr nepaspēj uz to ierasties, taču izlādējies telefons nedod iespēju par to paziņot. Tieši tādēļ regulāri turi somā lādētāju, kuru iespraust mašīnā vai kontaktā kādā laipnā kafejnīcā pa ceļam. Šādā veidā neatstāsi ne sevi, ne arī otru muļķa lomā.

Roku dezinfekcijas līdzeklis. Dienas laikā cilvēks pieskaras neskaitāmi daudz vietām, uz kurām savus pirkstu nospiedumus iepriekš atstājuši citi. Roku higiēna ir ļoti svarīga – īpaši vīrusu periodā, tāpēc roku dezinfekcijas līdzeklis var būt tavs glābējs sabiedriskās vietās, ja netiec tās nomazgāt.

Mazās salvetītes. Ja tevi apciemojušas iesnas, neej ārā no mājas bez kabatas salvetēm, lai vajadzības brīžos varētu izšņaukt degunu. To esamība kabatā var palīdzēt arī brīžos, kad negaidīti uzlej dzērienu uz biksēm, nepieciešams notīrīt galdu vai pat kaut ko ātri pierakstīt.

Sliktas elpas novēršanai. Nepatīkamai elpai var būt ļoti dažādi iemesli, taču jebkurā gadījumā nevienam netīk sarunāties ar cilvēku, kura elpas aromāts liek sejai saviebties nepatīkamos vaibstos. Situācijas uzlabošanai var minēt mutes skalojamos līdzekļus, kas uz brīdi pēc pusdienām var atsvaidzināt elpu. Apsverams variants ir arī mazas, ceļošanai domātas zobu birstes turēšanu somā, ar kuru izpucēt zobus.


Roku krēms. Vai esi kādreiz pie draudzenes vērsusies ar jautājumu "Vai tev somiņā nav roku krēms"? Sāpīgas, sasprēgājušas rokas var būt ļoti nepatīkamas, tāpēc par to labsajūtu parūpējies pati, regulāri turot somā kādu atbilstošu līdzekli. Iespējams, arī tu kādreiz varēsi draudzenei palīdzēt, taču izvairīsies no situācijām, kad tev palīdzību nevar sniegt neviens cits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!