Nav noslēpums, ka mēs – latviešu sievietes – esam varenas. Ko par latviešu sievietēm domā žurnāla "Ieva" galvenā redaktore Inita Sila, baleta māksliniece Elza Leimane un līderības mentore Irīna Pīgozne? To viņas atklāj "STV Pirmā!" rubrikā "Labākās pasaulē. Savējās!".

Initu Silu iedvesmo viņas draudzenes, kuras spēj nesalūzt pat dzīves grūtākajos brīžos, atrodot spēku dzīvei. "Man ir draudzene, kurai pāragri bojā aizgājis tētis, notikusi nelaime arī ar brāli, taču viņa ir viens no dzīvespriecīgākajiem cilvēkiem, ko pazīstu! Manuprāt, būt stiprai nav negods vai slikta īpašība. Tas ir talants, īpaša dāvana no paaudzes sievietēm – mūsu mammām un vecmāmiņām," saka Sila.

Elza Leimane ir pārliecināta, ka īstais sievietes spēks, kas viņu atšķir no vīrieša, ir spēja radīt un uzņemties atbildību. Tas arī veido viņas pašaizliedzību un prasmi savu tuvinieku vārdā izturēt vairāk. "Mūsu sievietes ir ar īpaši spilgtu un bagātu iekšējo pasauli. Lai arī pašas to ne vienmēr apzinās, viņas ir apburošas, šarmantas un skaistas. Viņās ir arī kas noslēpumains, kas sievietei piešķir īpašu skaistumu!" tā Leimane.

Irīnas Pīgoznes iedvesmas avots ir viņas meita, kura ļauj uz šķietami ierastajām lietām paskatīties no pavisam citas puses. "Es apbrīnoju, kā viņa savos trīspadsmit gados var būt tik spilgta personība, cik brīvi domāt un kustēties!" par savu meitu stāsta Irīna. Savukārt Latvijas sievietēs viņa apbrīno spēju, neskatoties uz visām grūtībām, saglabāt savu sievišķību, mīļumu, siltumu un spēju pielāgoties. Tāpat Irīna norāda, ka sievietes Latvijā ir ārkārtīgi strukturētas un racionālas, uzņēmīgas, spēj ieņemt vadošus amatus un pat vadīt valsti. "Mūsu sievietēm ir īsta jauda! Tāpēc galvenais ir nebaidīties pašai sev atzīties, ka tu arī esi tā spēcīgā, jo nereti jau šķiet – ko tad es, es jau neko! Vajag paskatīties spogulī un sev pateikt, jā, es esmu lieliska un spēcīga!" tādus spēka vārdus mūsu sievietēm velta līderības mentore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!