Ar kādām problēmām veikalos saskaras formīgas dāmas? Pazīstamā modes māksliniece un stiliste Indra Salceviča, kuras darbs vistiešākajā nozīmē saistīts ar apģērbu, raidījumā "Starp mums runājot" stāsta par savu pieredzi, kad veikalos nācies meklēt apģērbus tām dāmām, kuras nav ne 36. vai 38. izmēra, bet gan 42. un uz augšu.

"Čaļiem ir daudz pieejamākas šīs te lietas, par puišiem vienmēr ir padomāts. Jo tā amplitūda ir tāda, ka tās meitenes, kurām ir 38. izmēri, ir lielākais vairums un tad tie virsizmēri parasti atnāk mazāk," par kopējo situāciju stāsta Salceviča. Viņa arī atklāj, ka, ieejot veikalā, populārāko "mazo" izmēru eksemplāri vienam apģērbam būs vismaz četri, 42. izmēra apģērbs būs varbūt divi, bet jau 44. izmēra apģērbu var sastapt tikai vienā eksemplārā.

Salceviča arī stāsta par diezgan stereotipisko pārdevēju uzvedību, kad viņa dodas uz kādu apģērbu veikalu, lai meklētu drēbes dažādiem projektiem un klientiem kā stiliste. "Pārdevēja uz manis: "Vai tad jums derēs? Jūs esat pārliecināta par izmēru?" Es esmu ar to saskārusies," ironiski savus piedzīvojumus attēlo Salceviča. Šāda attieksme no pārdevējām kādu nedrošāku formīgo dāmu varot atbaidīt un līdz ar to sieviete pat neuzdrošinās spert kāju kādā modīgākā apģērbu veikalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!