Foto: Shutterstock

Spānija vairumam no mums saistās ar zināmu eksotiku un brīvības garu. Ja tuvākajā laikā plāno atvaļinājumu uz šo viesmīlīgo zemi, tad uzzini, ko vērts apskatīt tās daudzkrāsainajā un kolorītajā pilsētā Barselonā! Par to, ko tajā redzēt un darīt, "360 TV" veidotajā raidījumā "Hobiju domnīca" stāsta Grēta Gorjučko.

Grēta stāsta, ka pašā Barselonā, lai iegūtu vispārēju sajūtu par pilsētu, pietiekot ar trīs dienām, tad, protams, to varot pētīt arī dziļāk.

"Es noteikti ieteiktu aizbraukt uz Gaudi parku, kur var jauki paklaiņot, uztaisīt pikniku un paklausīties kā spēlē ielu muzikanti. Parkā ir ļoti interesanti un tas ir nedaudz tālāk no centra. Labā laikā, tā ir perfekta vieta, kur izstaigāties.

Mana mīļākā vieta ir parks de la Ciutadella. Man tur ļoti patīk, jo valda vieglprātība un pilnīga brīvība. Katrs dara, ko viņš grib, un neiespringst ne par ko. Neviens neko neaizliedz – cits sēž zālītē, cits mētā kaut kādu uguns bumbu, trešais pa virvi rāpjās kokā, bet ceturtais ir atnācis ar veselu lērumu katlu un tagad pēkšņi kaut ko gatavos. Tur ir tāda baigā dzīvība! Tu vienkārši vari nosēsties, paņemt sangriju, sēdēt un domāt, ka dzīve ir skaista!" ar padomiem dalās Grēta.

Bez parkiem viņa iesaka apmeklēt arī pilsētu laukumus: "Ir vērts iziet pa lielākajiem pilsētas laukumiem, piemēram, Plaza Gracia, kur var paklaiņot pa mazām ieliņām un veikaliņiem. Netālu no Dali muzeja atrodas mākslinieku rajons, to noteikti jāapmeklē. Vajag tikai staigāt un ļauties, īstenībā varbūt pat iet bez kartes, vienkārši kaut kur ieklīst un varbūt pat apmaldīties. Tā no sirds!"

Runājot par ēstuvju izvēli, Grēta iesaka izvairīties no tūristu iecienītajām kafejnīcām un apmeklēt vietas, kur ēd paši vietējie: "Tur var dabūt nogaršot visādus brīnumus! Es visiem ieteiktu aiziet uz Boca Grande, laikam tā tas saucās, jā. Tur ir ļoti skaisti, otrajā stāvā ir ekskluzīvs bāriņš ar īpašu atmosfēru, galdiņu gan būtu jārezervē iepriekš!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!