Foto: Shutterstock
Šķiet, ikviena no mums zina kādu, kas allaž fotogrāfijās izskatās satriecoši. Viņi var būt noķerti šķietami visnepateicīgākajā brīdī, bet tik un tā būs iemūžināti vienreizēji. Skauž? Jā, mazliet. Bet tā vietā, lai klusībā apskaustu šādus cilvēkus, mācīsimies no labākajiem.

Labākie leņķi

Ja, uzņemot fotogrāfiju, tevi apsēdina, pārliecinies, ka kamera nav pārāk zemu jeb zem zoda līmeņa. Fotogrāfijai vajadzētu tikt uzņemtai vai nu vienā līmenī, vai nedaudz no augšas. Ja tomēr to nav iespējams kontrolēt, nedaudz noliec galvu, taču zodu pastiep mazliet uz priekšu, lai nerastos dubultzods, uzsver "Purewow" eksperti, pētot dāmu fotogrāfijas.

Jūties ērti un esi pārliecināta

Tiesa, dažkārt mēs domājam, ka teju galvenais, ko nevar aizmirst, kad tiekam fotografētas – ievilkt vēderu. Tomēr, patiesību sakot, tas nemaz neizskatās tik labi, kā, iespējams, domājam. Neērtums atspoguļosies tavā sejā, un viss būs nolasāms. Esi pārliecināta un jūties ērti – tieši tās ir divas lietas, kas patiešām liek izskatīties fantastiski.

A photo posted by Mary Orton (@maryorton) on Aug 27, 2016 at 5:10am PDT

Pareizais smaids

Protams, dažkārt varam izvēlēties, vai smaidīt plati vai tomēr saglabāt nelielu noslēpumainību un uzsmaidīt kautri. Tomēr arī šeit ir jāsaprot, ka dažkārt ļoti platie smaidi var šķist uzspīlēti un nedabiski. Bieži vien pietiek vien ar nedaudz paceltiem lūpu kaktiņiem, jo kopskatā izskatīsies jauki un patiesi – nesamāksloti.

Skatiens

Arī skatienam ir būtiska nozīme. Ja vienmēr skaties kamerā, iespējams, laiks nedaudz paeksperimentēt un paskatīties citos virzienos, kas piešķirs lielisku odziņu fotogrāfijai. Svarīgi atcerēties, ka nevajadzētu skatīties arī pārāk šķībi, lai fotogrāfijā nebūtu manāmi vien acu baltumi, tomēr, ja skatīsies kameras virzienā, taču nedaudz tai garām, kopskats būs ideāls. Tāpat būtu vērtīgi, ja fotogrāfiju uzņēmējs atskaitītu laiku pirms mirkļa iemūžināšanās, citādi diezgan bieži gadās, ka tad, kad esi jau ilgu laiku noturējusies bez acu mirkšķināšanās, brīdi, kad tiek fotografēts, tavas acis samirkšķinās.

Nerunā mirkļa iemūžināšanas brīdī

Esam aizlienējuši tradīciju fotogrāfiju uzņemšanas brīdī teikt "siers" vai kaut ko vēl, lai it kā radītu smaidu, tomēr tas patiešām nerada sevišķi patīkamu kopskatu, drīzāk samākslotību un piespiestību.

A photo posted by Olivia (@corporatecatwalk) on Aug 5, 2016 at 5:12am PDT

Pareizā vieta grupas foto uzņemšanas brīdi

Tiesa, grupas foto ir lieliska iespēja, lai sadalītu uzmanību starp vairākiem cilvēkiem un visa uzmanība nefokusētos uz tevi vien, tomēr tādā gadījumā ir svarīgi, kurā vietā tu izvēlies stāvēt. Nebūtu ieteicams, ka atrodies fotogrāfijas priekšplānā – tas uz pārējo fona tevi padarīs teju par milzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!