Foto: Shutterstock
Pirmdienas – tās ir dienas, no kurām daudziem uzmetas šermuļi, jo tā vēsta par to, ka brīvdienu atpūta un izklaides jau ir aiz muguras. Pat tad, ja tu mīli savu darbu, vien doma, ka pavisam drīz jau būs nākamā nedēļa, var patiesi pabojāt pašsajūtu. Tā kā pirmdiena pienāks neizbēgami, neskatoties uz to, ka tu to ļoti nevēlies, vēlams tai sagatavoties.

Vislabākais, ko tu vari darīt, gatavojoties jaunnedēļai, ir iestrādāt zināmu ritmu svētdienās, kas palīdzētu sagatavoties jaunajam un darbīgajam maratonam. Tikai ar iestrādātu darbību palīdzību, ko apkopojis "Businessinsider", pirmdiena vairs nešķitīs tik baisa.

Noziedo stundu nākamās nedēļas labā

Foto: Shutterstock

Dzīres un mierīgas pasēdēšanas – izplāno gudri

Foto: Shutterstock

Saplānotas brīvdienas

Foto: Shutterstock

Izvēloties piešķirt nedēļas pēdējai dienai kādu jēgu, pati būsi ieguvēja, jo gūsi pavisam jaunas un patīkamas emocijas. Dodies uz suņu patversmi un izved četrkājaino draugu pastaigā, izdomā apskatīt kādu jaunu pilsētu vai pavadi laiku ar ģimeni. Lai arī kādreiz tu vēlies noslēgties no visas pasaules un nedarīt absolūti neko, jēgas piešķiršana dienai liks pašai justies daudz atbrīvotākai un sniegs patīkamas emocijas pirmdien, kad varēsi atskatīties uz paveikto.

Koncentrējies uz pozitīvo

Foto: Shutterstock

Ja problēma ir tajā, ka tu tomēr kopumā sevišķi nemīli savu darbu, tad padomā, ko tu varētu vērst par labu, lai darbā pavadītās stundas nebūtu tik nepatīkamas. Atceries, ka agrāk uz darbu devies ar prieku – kas no tā laika ir mainījies? Ko es varu mainīt, lai būtu tā, kā agrāk?

Šeit vari apskatīt pazīmes, kas liecina – laiks rakstīt atlūgumu. Taču, kamēr vēl neplāno doties nekur citur, centies saprast, kā vari vērst par labu līdzšinējo situāciju.

Atceries bērnības bezrūpību

Foto: Shutterstock

Galda spēles noteikti stimulē loģisko domāšanu, atjautību, bet tajā pašā laikā arī atbrīvo prātu un ļauj vienkārši atpūsties. Šādas prātu attīstošās spēles iedarbina prātu, bet neliek pagurt.

Kvalitatīvs miegs

Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai labāk izgulētos, nesaēdies pirms miega, mēģini atslēgties no visas pasaules un vienkārši atslābinies.

Šeit vari aplūkot citas darbības, ko būtu vērts ievērot pirms došanās pie miera, lai miegs būtu saldāks.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!