Foto: Shutterstock
Laikā, kad teju visa pasaule ir "iepauzēta", doma par svētku svinēšanu un svētku sajūtas radīšanu var šķist nogurdinoša. Taču tas, iespējams, ir vēl jo lielāks iemesls svinēt, jo galu galā, ja paši nemēģināsim sevi uzmundrināt, neviens to mūsu vietā nedarīs. Šogad daudz kam nāksies notikt krietni citādāk, kā ierasts, taču, pateicoties tehnoloģijām, joprojām ir daudz lielisku veidu, kā svinēt un baudīt svētkus kopā ar draugiem un ģimeni.

Gūsti jaunu, virtuālu pieredzi


Lai arī šobrīd vairāk laika jāpavada mājās, tas nenozīmē, ka nav iespējas gūt jaunus iespaidus un zināšanas. Piemēram, vietne "Airbnb" piedāvā virkni dažādus virtuālus pasākumus un aktivitātes katrai gaumei, tostarp burvju šovus, taro kāršu lasījumus un pat virtuālu dzīvnieku patversmes apmeklējumu. Pandēmijas dēļ lielākajai daļai muzeju visā pasaulē nācies uz kādu laiku aizvērt savas durvis, taču šobrīd ir gana daudz iespēju tos apmeklēt virtuāli. Pasaules slavenākie muzeji ir tikai viena klikšķa attālumā – vari doties uz Luvru Parīzē, kur bez maksas apskatāmas septiņas izstādes, uz Van Goga muzeju Amsterdamā vai Pikaso muzeju Barselonā. Pie tam – iespējams, šī ir vienīgā iespēja apmeklēt šos muzejos bez maksas.

Tāpat arī interesanta ideja ir organizēt virtuālo pasākumu pašai. Lai atzīmētu 18. novembri, uzaicini savus tuviniekus iegādāties konkrētas sastāvdaļas izvēlētai receptei, piemēram, tortei "Cielaviņa", kuru pēc tam kopā (caur video zvanu) pagatavosit.

Izplāno (virtuālu) mājas ballīti


Tas var izklausīties vienkārši, bet savākt savus tuviniekus kopā "Zoom" vai jebkurā citā vietnē, lai vienotos kopīgā tostā vai kūkas baudīšanā, var būt ļoti jauki. Turklāt, interneta džungļos ir pieejamas daudz un dažādas tiešsaistes spēles, kurās var iesaistīties ikviens. Lai virutālo ballīti padarītu jautrāku, vari izveidot viktorīnu ar jautājumiem par Latviju vai citām tēmām. Tas ir vienkāršāk par vienkāršu – sagatavo jautājumus, izvieto tos prezentācijā, lai būtu pārskatāmāk, un aiziet!

Nododies radošām izklaidēm


Svētki iedvesmo – to nevar noliegt neviens, tomēr bieži šo iedvesmu paturam paši pie sevis – laika trūkuma vai citu iemeslu dēļ. Taču šogad nekādi attaisnojumi nelīdzēs – laiks pievērsties radošām izklaidēm! Izmēģini gleznošanu vai zīmēšanu, ja priekšroku dod rakstīšanai, uzbur savu stāstu pasauli, vai varbūt ir laiks atsvaidzināt skolas laikā gūtās zināšanas par šūšanu (vai vismaz izšūšanu)? Iespējas ir daudz un dažādas, atliek tikai izdomāt, kas tevi interesē un kas patīk visvairāk!

Izplāno nākamos svētkus


Šķiet, visskumjākais, svinot svētkus pandēmijas laikā, ir apgrūtinātās iespējas satikt sev mīļos cilvēkus – draugus un ģimeni, tāpēc laicīgi sākt domāt par nākotni nav nemaz tik slikts variants, raksta "Stylist". Neviens no mums nezina, kad koronavīrusa pandēmija beigsies, taču, dodot sev (vai draugam) cerību, ka izpriecāsities, kad ierobežojumi tiks atcelti, radīsi sev iespēju gaidīt kaut ko šajā nenoteiktajā periodā.

Ēdiens, ak, ēdiens!


Svētki nav iedomājami bez garda ēdiena, un, par laimi, arī pandēmijas laikā, iespējams, priecēt sevi ar gardām maltītēm. Lai gan pašlaik nav iespējas omulīgi pasēdēt restorānā vai kafejnīcā, ēdināšanas uzņēmumi joprojām piedāvā ēdienu līdzņemšanai. Divi zaķi ar vienu šāvienu – gan iepriecināsi sevi, gan atbalstīsi uzņēmumus, kuriem atbalsts šobrīd ir ļoti nepieciešams!

Ja tomēr nevēlies doties ārpus mājas, vienmēr pastāv iespēja pasūtīt ēdiena piegādi caur "Bolt" vai "Wolt", vai no ēdinātāja pa tiešo. Atceries izvēlēties bezkontakta piegādi – varēsi baudīt ēdienu, nesatraucoties par drošību.

Iepriecini tuviniekus ar kartīti


Nav šaubu, ka svētku pamatā ir citu iepriecināšana. 18. novembri ierasts svinēt ar tuviniekiem, tomēr šogad šai tradīcijai jāizpaliek, it īpaši tad, ja tavu tuvinieku lokā ir cilvēki riska grupā, kuriem šajā laikā jābūt jo sevišķi piesardzīgiem. Lai tomēr vairotu svētku sajūtu, iepriecini savus mīļos, aizsūtot viņiem apveikuma kartīti. Latvijā šo pakalpojumu piedāvā daudzi uzņēmumi, piemēram, "Šoko Pasts", "Pasta Balodis" un citi.

Noskaties latviešu filmu


Vai ir iespējams kaut kas labāks par iekārtošanos dīvānā, apsedzoties ar mīkstu pledu un baudot gardu popkornu un labu kino? Arī Latvijā pēdējos gados ir tapušas daudz un dažādas augstas kvalitātes filmas, atliek vien izvēlēties sev tīkamāko žanru. Nacionālā Kino centra mājaslapā ir pieejama plaša izvēle ar Latvijā veidotām filmām.

Iesāc Latvijas 103. gadu, paveicot kādu labu darbu


Laiks pirms un pēc dzimšanas dienām allaž ir saistīts ar pārdomām. Kāds bija iepriekšējais gads? Kādu es iztēlojos nākamo gadu? Latvijas dzimšanas diena ir arī lielisks brīdis, lai apdomātu, kādā valstī tu gribētu dzīvot, un ir pavisam skaidrs, ka pārmaiņu pamatā esi tu pati. Ja vēlies lai pasaule būtu labāka, ir jāpieliek arī sava artava, lai tā varētu notikt. Varbūt ir īstais brīdis sniegt atbalstu kādām labdarības organizācijām? Varbūt ir laiks piezvanīt kādam tuviniekam un no sirds apvaicāties – kā tev patiešām iet? Uzmundrinājuma vārdi šobrīd ir vērtīgi teju ikvienam, tāpēc nebaidies tos sniegt!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!