Foto: Shutterstock
Nūģes, kausles un deju grīdu pavēlnieces - katrai no mums ir tādas draudzenes vai vismaz viena tāda. Ko tur liegties – mēs pašas arī tādas mēdzam būt! "Buzzfeed" piedāvā savu versiju par 14 dažādiem draudzeņu tipiem, ar ko mēs saskaramies ikdienā. Vai tava draudzene atbilst kādam no tiem, jāizvērtē, izpētot viņas uzvedību, un, protams, šie piemēri liek aizdomāties, kuram no draudzeņu tipiem atbilsti tu pati.

Ir svarīgi izvērtēt savu un draudzenes raksturu, lai saprastu, cik saskanīgas jūs abas esat un vai esat "uz viena viļņa". Varbūt tev ir vajadzīga tieši draudzene "kausle", kas tevi vienmēr aizstāv, jo tu pati to nespēj, bet varbūt "mammīte", kas tev regulāri atgādina, lai neaizmirsti uzvilkt kurpes čību vietā, izejot no mājas, jo tu esi pārāk izklaidīga, lai tam pievērstu uzmanību. Uzzini, kurš tips esi tu un tava draudzene!

Mammīte

Viņa paturēs tavu somiņu un pat pieturēs matus, uzliekot šalli, ja būs tāda nepieciešamība. Ja kāds no draugiem būs kaut kur pazudis, piemēram, aizballējies, viņa uzreiz būs klāt. Tāda draudzene pat izgāzīs durvis tualetē, lai otru atrastu, ja vajadzēs un aptaujās katru garāmgājēju, kamēr pazudušais draugs neatradīsies. Visi ik pa laikam pazaudē atslēgas, naudu un pat reputāciju, bet tikai "mammīte" pratīs to visu atgūt.

Neredzamā

"Neredzamā" draudzene ir visīstākais murgs. Šķiet, ka viņa tikko bijusi tepat, bet jau atkal kaut kur noklīdusi. Tu viņai zvani, sūti īsziņu un pat sūtītu pasta balodi, lai atrastu, taču nekas nespēj izmainīt viņas dabu. Pēkšņi viņa uzrodas pati par sevi, it kā nekas nebūtu noticis.

Koķetā draudzene

Ar viņu var ļoti jautri pavadīt laiku. Viņai patīk ballītes un laba kompānija, taču vajag vien jums abām kaut kur kopīgi doties, kad viņa, piemēram, liks tev dejot ar puiša, kuru noskatījusi sev, plikpauraino draugu. Savukārt, esot bārā, viņa izliekas, ka tevī klausās un pat smejas par taviem jokiem, bet patiesībā ar acīm meklē, kuru puisi atkal varētu "nocopēt".

Nūģe

Viņa šaubās – iet vai neiet šodien uz ballīti – un vienmēr grib palikt mājās. Tāda draudzene gandrīz vienmēr ir skaidrā un aizrāda, ka no tevis "nes pēc alkohola". Viņai nekad nekas nav labi.

Kausle

Viņai vissvarīgāk ir uzrīkot kārtējo skandālu. Ja kāds tevi ir netīšām pagrūdis, draudzene metīsies tevi aizstāvēt un, vislabāk, ja vajadzēs izkauties – vienalga, kāds tam būtu iemesls. Neskatoties uz kaujiniecisko pozīciju, par tādiem cilvēkiem var sacīt – tie rej, bet nekož.

Bagātniece

Tādu draudzeni mīl visi, un nav svarīgi, no kurienes viņai ir nauda – no vecāku kredītkartes vai labi apmaksāta darba. Ar viņu kaut kur kopīgi doties ir īsta bauda! Tā vietā, lai dotos uz bāru augstpapēžu kurpēs, viņa izsauks taksometru. Dievs, šķiet, eksistē, un viņš ir parādījies tavas bagātās draudzenes izskatā.

Rīma

Viņa rīko tikšanās tikai kafejnīcās vai ātrajās ēstuvēs, savukārt jēdziens "vienkārši padzert kafiju" viņai principā neeksistē. Esot blakus tādai draudzenei, ir ļoti grūti "nenorauties" no diētas, taču, atšķirībā no citām draudzenēm, viņa neskatīsies uz tevi kā uz ķerto, ja tu pēkšņi izdomāsi pēc sātīgām vakariņām pasūtīt arī desertu.

Deju grīdas pavēlniece

Foto: Shutterstock

Šāda draudzene dodas uz bāru vai klubu tikai un vienīgi izdejoties un jau laicīgi sāk iesildīties. Kā jūs esat atnākušas, viņa uzreiz metas deju grīdas virzienā. Vislabākā iestāde viņai ir tāda, kur skan laba mūzika.

Iznīcinātāja

Viņa ir īsta vētra. Viņai ir grūti saprast, kāds viņai piemīt spēks un kur atrodas smaguma centrs. Nav viegli izsekot, cik daudz draudzene ir paspējusi izdzert, jo pusi dzērienu viņa vienmēr izlaista pa grīdu, bet otru pusi uzlej sev virsū.

Filozofe

Draudzene ir pavisam nedaudz iedzērusi un jau sāk iztirzāt dzīves jēgu. "Kādēļ mēs šeit esam? Visa dzīve ir lieka laika tērēšana. Varbūt tas ir tikai sapnis? Ko mums tālāk darīt?" viņa nepārtraukti uzdod jautājumus. Parasti viņa vēlas, lai tu stāsti viņai par saviem sapņiem, cerībām un gari spried par visu, taču tas vēl nav viss, jo tev ir jāuzklausa arī tas, ko par to visu domā viņa pati.

Pašapziņas cēlāja

Arī viņu visi mīl. Viņas mīļākā vieta klubā vai bārā ir dāmu istaba. Tur viņa dāļā komplimentus pa labi un pa kreisi – gan draudzenēm, gan svešiniecēm, un pēc tam visas bariņā laimīgi dodas mājās.

Neguļošā daiļava

Šis enerģijas spridzeklis grib izklaidēties visu nakti. Kad bārs jau slēdzas ciet, viņa meklē citas izklaides vietas. Viņai nesagādā problēmas aiziet kaut kur citur paēst vai apmeklēt citu ballīti, vai vēl pāris stundas pablandīties pa ielām.

Iemetēja

Tas ir reti biedējošs paskats. Tu viņu vēro, kā viņa cilā glāzīti pēc glāzītes visas nakts garumā, un esi izbrīnīta par to, cik viņa ir lieliskā formā, vai arī to, kā viņa pēc izdzertā daudzuma spēj dot skaidras norādes taksometra vadītājam.

Paciente ar amnēziju

Tāda draudzene iziet no mājas un saprot, ka viņai vajag uz tualeti vai apjēdz, ka ir aizmirsusi atslēgas. Viņa taisās pusdienot, bet atceras, ka kredītkarti ir atstājusi bārā, vai arī iziet uz ielas mājas čībās. Vislabākā kompanjone šādai draudzenei būs draudzene "mammīte", kurai savukārt vienmēr līdzi būs saraksts ar lietām, ko draudzenīte varētu aizmirst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!