Foto: PantherMedia/Scanpix
Ikdienā pārlieku bieži sevi šaustām par gluži nekaitīgām lietām, paradumiem un vājībām. Šai sakarā portāls "Cosmopolitan", apkopojot psihologu ieteikumus, piedāvā 16 lietas, par kurām nekavējoties jāpārtrauc just vainas apziņu!

Tev nav attiecību

Neraugoties uz draudzeņu centieniem tevi savest kopā ar kādu paziņu, kas visbiežāk izrādās neveiksmīgi, kā arī mammas gaušanos par vēlmi ātrāk tikt pie mazbērniem, faktam, ka tev nav attiecību, nav jāliek justies tev vainīgai! Izbaudi vientulību un koncentrējies uz saviem mērķiem, nevis apkārt esošajiem brīvajiem vīriešiem!

Atteikšana draugiem un paziņām

Ikvienam laiku pa laikam nepieciešams pabūt vienatnē un atgūt spēkus, kā arī sakārtot domas – nebaidies teikt "nē" draugiem, ja jūti, ka tas vajadzīgs!

Labākās draudzenes savādā izturēšanās

98 procentos gadījumu tuvu cilvēku nelāgo noskaņojumu izraisa ārēji faktori, nevis mūsu rīcība – tā vietā, lai justos vainīga par kaut ko, ko nemaz neesi izdarījusi, noskaidro īstos skumju iemeslus un uzmundrini savu tuvo cilvēku!

Pārāk reta zvanīšana vecākiem

Vai zini, kāds ir apjoms jēdzienam "pietiekami bieži"? Ja jūties komfortabli, piezvanot vecākiem reizi nedēļā, tad necenties zvanīt ik dienas, cenšoties mākslīgi uzturēt sarunu.

Maksāšana par lietām, ko it kā vari paveikt pati

Tomēr tieši tam alga un nauda taču ir domāta – lai atvieglotu tavu ikdienu!

Deserta pasūtīšana

Par to nudien nav jājūtas vainīgai, ja vien deserts nav tava pamata maltīte ik dienas!

Attālināšanās no radiem

Iespējams, agrāk ar savu brāli vai māsu bijāt patiesi tuvi, bet nu saikne ir zudusi? Ja tā, nebēdā – jūs katrs dzīvojat savu dzīvi, tāpēc attālināšanās var būt gluži loģisks iznākums.

Neierašanās uz svarīgu draugu pasākumu

Būt kopā ar saviem draugiem ne vienmēr nozīmē būt kopā burtiski. Ja nevari ierasties uz kādu dzimšanas dienu, mazuļa gaidīšanas ballīti vai citu pasākumu objektīvu iemeslu dēļ, tev nav par to jājūtas vainīgai!

Saulaina laika iemainīšana pret TV

Ja vēlies, pavadi visu brīvdienu gultā, skatoties filmas vai iemīļoto seriālu – laikapstākļiem nav jādiktē tava ikdiena!

Mājas neuzkopšana

Ja darāmas krietni patīkamākas lietas, atliec nenomazgāto trauku sakopšanu uz rītdienu – tie patiesi nekur nepazudīs!

Naudas tērēšana

Ja iegādājies kaut ko, kas tevi patiesi iepriecina, kāpēc nožēlot?

Pielūdzēja atraidīšana

Pat, ja tavs pielūdzējs šķiet jaukākais cilvēks pasaulē, ja klikšķa nav, tad nav!

Muļķīgu seriālu skatīšanās

Nenopietni seriāli, romantiskas komēdijas vai dzeltenā prese – ja tas tev sagādā atpūtu un iepriecina, tad kāpēc par to justies vainīgai?

Sievišķīgas vājības

Piemīlīgi kaķēni un kucēni, jaunas smaržas, rokassomiņas un kurpes, vīrieši, kas atver durvis… ir patīkami justies sievišķīgai un laiku pa laikam ļaut par visu parūpēties stiprajam dzimumam.

Treniņa izlaišana

Ja jūties nogurusi un miegaina, investē laiku kvalitatīvā naktsmierā, nevis steidzies izpildīt trenera sastādīto programmu ar pēdējiem spēkiem! Tam būs daudz lielāka jēga!

Saziņas pārtraukšana

Netērē laiku uz cilvēkiem, kuri tev atņem vien spēku un enerģiju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!