Ar visiem draudzīgas attiecības uzturēt nav iespējams un arī nevajag. Turklāt laika gaitā intereses, vērtības un apstākļi mainās, arī apkārtējo vidi pakļajot pārmaiņām. Iedvesmojoties no "Elite Daily", raksturojām tos cilvēkus, kuriem tavā dzīvē nav vietas, ja vēlies būt laimīga un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

Viņš dzīvo uz tava rēķina

Lai arī draudzībai cenu neuzliksi, ja viens no iesaistītajiem cilvēkiem allaž cenšas uzdzīvot uz tava rēķina, var rasties sajūta, ka viņš tev izmanto. Negaidīta, bet regulāra viesošanās tieši vakariņu laikā bez ciema kukuļa vai daudzkārtēja palīdzības lūgšana agrāk vai vēlāk var sākt spēlēt uz nervu stīgām. Protams, draugs draugam parasti izpalīdz, neparasot ne centa, un tas viss ir normāli, bet lietas kļūst nedaudz sarežģītākas tad, kad šādas attiecības kļūst vienpusējas.

Uzmanības centrā tikai viņš

Vai esi ievērojusi, ka kopā ar šo draugu nepagūsti izstāstīt savas svarīgās lietas, bet gan sīki un detalizēti zini ikvienu viņa dzīves aspektu? Vai viņš tev nedod vārdu? Lūk, iespējams, šis draugs ir cilvēks, kurš ārkārtīgi mīl būt uzmanības centrā un viņa galvenais mērķis – uzturēt sarunu par sevi, cik ilgi vien iespējams. Lai arī ir cilvēki, kuri labprāt uzklausa savus draugus un par sevi stāsta mazāk, arī viņiem ir apgrūtinoši mūžību klausīties pļāpas.

Pārāk kritiskais

Ir labi, ja ir draugs, kas pasaka visu tā, kā tas ir – nevajadzīgi neliekuļojot. Tomēr ir liela atšķirība starp vienkāršu patiesības devu un nežēlīgu kritizēšanu, kas bojā pašvērtējumu. Kamēr jūties ērti, viss pārējais ir otršķirīgs.

Cilvēks, kurš atmodina tavu ļaunāko "es" versiju

Ja, esot kopā ar šo cilvēku, nākas pārkāpt pāri visiem pašizvirzītajiem noteikumiem, skaidrs ir viens – draudzība ar šo cilvēku nav pati bagātinošākā. Izvērtē, vai jūties labi, pārtopot par citu cilvēku.

Depresīvais

Noteikti garastāvoklis noplok tad, kad esi kopā ar absolūti negatīvu cilvēku, kas allaž pamanās iespraukties sarunā ar kādu visai drūmu komentāru par bargo dzīvi. Ja tas tiešām sabojā tavu noskaņojumu, tad, iespējams, nepieciešams izvērtēt, vai jūsu draudzībai ir nākotne.

Visi, kas nepieņem pārmaiņas un izaugsmes

Skaidrs, ka pārmaiņas dažkārt var būt biedējošas, tomēr ikvienam tās ir jāpieņem. Ja cilvēks nemainās un atgrūž visas izaugsmes iespējas, pastāv varbūtība, ka vēlāk tev vienkārši ar viņu vairs nebūs nekā kopīga un draudzības saites būs jāpārcērt. Līdzīgi ir arī tad, ja cilvēks nespēj aprast ar tavām dzīves pārmaiņām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!