"Kad es šķīros, es gāju terapijā, un tas ir viens no manas dzīves veiksmīgākajiem lēmumiem un soļiem," raidījumā "Sieviete. Personīgi" atklāj psihoterapeite Diāna Zande. Viņa atzīst, ka šķiršanās procesā izjutusi sāpes, nesapratni par notiekošo un nav redzējusi tā brīža attiecību dinamiku.

Zande terapeitei teikusi: "Bet bija taču tik labi!" Savukārt terapeite sēdējusi pretī un jautājusi: "Cik bieži bija labi? Kad pēdējo reizi bija labi?" Tajā brīdī sieviete apjautusi, par ko vispār domājusi: "Es runāju par tiem sapņiem, ka var būt labi, bet realitātē kas bija? Šis ir – mēs apraudam sapņus, kas varēja būt. Un tas sāp."

"Sāp mūsu cerības, sāp sabrukums. Tas galu galā ir ārprātīgi grūti šķirties. Tas ir tiesu process, bērni, naudas, neziņa, kā būs tālāk – vai būs vēl kāds cits cilvēks," skaidro Zande, piebilstot, ka visā šķišanās notikumā ir vesela buķete jeb "šļura". "Šajā procesā nav uzvarētāju. Tās sāpes ir visiem," atklāj psihoterapeite.

Attiecību un ģimenes veidošana daudzām sievietēm ir galvenais mērķis un dzīves uzdevums, taču kas notiek tad, ja iecerētais neizdodas? Šo un citus jautājumus plānots pārrunāt žurnāla "Viņa.lv" organizētajā pasākumu ciklā "Sarunas spēkam". Pirmās sarunas temats – "Viena un (ne)laimīga?", kuru vadīs klīniskā psiholoģe un psihoterapijas speciāliste Inese Putniece un psihoterapeits, psihiatrs Andris Veselovskis. Tā notiks 28. februāra vakarā pulksten 18. Norises vieta – "Pasēdēt", Stabu iela 10, Rīga. Plašāka informācija par pasākumu un ieejas biļetēm pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!