"Man nav svarīgi, vai meita mani mīl, bet man ir svarīgi, lai viņa izaugtu par labu cilvēku," saka uzņēmējs Gunārs Ķirsons, norādot, ka audzināšanā galveno uzsvaru licis, lai meita izaugtu par labu un sabiedrībai noderīgu cilvēku.

Gunārs Ķirsons stāsta par to, kā viņš raugās uz bērnu audzināšanu: "Mana vecākā meita, kuru es ļoti mīlu, strādā šobrīd pie manis. Es vienmēr esmu teicis, lai gan viņa dažreiz var apvainoties par maniem izteikumiem, ka man nav svarīgi, ka mana meita mani mīl, man ir svarīgi, ka viņa izaug par labu cilvēku. Protams, katram tēvam ir patīkami, ka tevi mīl, bet man liekas, ka tad mēs patiesībā esam egoisti. Mums gribās, lai mēs viņiem patīkam, mēs viņiem dodam visu un lutinām, bet, iespējams, ka mēs viņus neizaudzinām."

"Man ir svarīgi, ka viens labs cilvēks dzīvo šajā valstī, kurš dod valstij pievienoto vērtību. Ja tas ir manis audzināts cilvēks, tad es lepojos par savu padarīto darbu."

Pieminot savu tēvu, Ķirsons atzīst – savus tuviniekus bieži vien novērtējam, kad viņu vairs nav. Viņš vēlas, lai meita izaug par cilvēku ar kuru viņš var lepoties.

Vairāk skaties "100 personības līdz Latvijas simtgadei" 360TV kanālā, trešdien, 8.jūnijā plkst. 23.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!