Foto: Shutterstock
Ikviens no mums ir jutis aizkustinājumu un biklu vēlmi piedzīvot ko līdzīgu, redzot sirmgalvjus, kuri arī cienījamā vecumā joprojām demonstrē pieķeršanās jūtas savai otrajai pusītei. Lūk, aptaujājot laimīgus pārus, kas lepojas jau ar 30 gadu attiecību stāžu, portāla lifehack.org autori apkopojuši deviņus attiecību zelta likumus.

Viņi dalās savās interesēs un atrod jaunas kopīgas aizraušanās

Kopīgas intereses ir viens no būtiskākajiem ilgu, laimīgu un nopietnu attiecību priekšnoteikumiem. Kopā nodarbojoties ar jau esošiem vaļaspriekiem un izmēģinot jaunas aizraušanās, jūs ne tikai kvalitatīvi pavadāt laiku, bet arī satuvināties. Neļaujiet ikdienas rutīnai vai abu aizņemtībai jums atņemt lietas, kas radīja prieku agrāk un aizrāva jūs, kad tikko iepazināties.

Maiguma izpausmes un tuvība arī nakts stundās

Lai nezaudētu savstarpējo saikni, nepieļaujiet situācijas, kad viens no jums iemieg uz dīvāna, tur pavadot arī nakti, bet otrs guļ tukšā guļamistabā. Tāpat ieviesiet paradumu – pavadīt laiku kopā pirms iemigšanas. Tas jūs satuvinās un radīs intimitāti ne tikai fiziskā, bet arī emocionālā ziņā.

Nekad nedodieties gulēt dusmīgi

Šis ir viens no būtiskākajiem ieteikumiem, ko ņemt vērā, ja vēlies, lai attiecības ar mīļoto cilvēku būtu laimīgas. Ja attiecībās ir radies paradums doties pie miera nikniem, glabājot aizvainojumu par neatrisinātiem strīdiem, ņem vērā, ka ilgtermiņā šāda rīcība var radīt nopietnu kaitējumu jūsu savstarpējai saskaņai. Izrunājiet domstarpības un vienmēr mēģiniet rast tām risinājumu.

Skūpstieties un apskaujieties no rītiem un vakaros

Dažādās aptaujās secināts, ka pāri, kuri no rītiem un vakaros skūpstās, kā arī apskaujas, ir laimīgāki un dzīvo saticīgāk, kā arī lepojas ar labāku veselību. Viena no teorijām, kas šo fenomenu skaidro, ir saistīta ar labsajūtas hormona oksitocīna izstrādāšanos, kas ne tikai uzlabo pašsajūtu un veselību, bet arī rada intimitātes, saiknes un uzticēšanās sajūtu.

Uzticieties viens otram

Ja viens otram uzticēsities, jūsu attiecībās un ikdienā izpaliks liels daudzums konfliktu. Tieši uzticēšanās un uzticamība ir ikvienu attiecību pamatā. Jo ātrāk to sapratīsiet, jo vairāk spēsiet viens otru novērtēt un vieglāk pārvarēsiet nepatikšanas, grūtības un arī attiecības piemeklējušus pārbaudījumus.

Sakiet "Paldies!", nevis "Piedod!"

Koncentrējieties uz attiecību pozitīvajiem aspektiem, tā vietā, lai gaustos par negatīvajām lietām un viens otra trūkumiem. Jo vairāk mēs par kaut ko raizēsimies un domāsim, jo spēcīgāk to izjutīsim ikdienā. Savukārt, ja vairosim pozitīvo , izcelsim mīļotā cilvēka labās īpašības un priecāsimies par viņa sabiedrību, jo patīkamāk jutīsimies tajā.

Mūsdienās pārlieku daudz cilvēku meklē trūkumus savās otrajās pusītēs, aizmirstot, ka arī viņi paši nav ideāli. Atceries to un koncentrējies uz partnera labajām īpašībām – tu pat nemanīsi, kā viņš mainās!

Sviniet viens otra panākumus

Pat, ja mīļotais cilvēks guvis gluži nenozīmīgus panākumus, uzslavē viņu par tiem un paud savu atzinību! Iedvesmojiet viens otru tiekties pretim mērķiem un nebaidīties no saviem sapņiem, kā arī atbalstiet ikvienās grūtībās, demonstrējot savu lojalitāti. Tieši tuva cilvēka ticība ir viens no lielākajiem spēka, motivācijas un apņēmības avotiem.

Lutiniet viens otru

Palīdzēšana mājas darbos vai darba pienākumu veikšanā, nelieli uzmanības apliecinājumi un sirsnība – tieši tas mums visiem liek justies īpašiem, novērtētiem un lolotiem. Ja vēlies, lai jūsu attiecībās šīs patīkamās rūpes tiktu izjustas biežāk, nevērtē, cik daudz un bieži tevi lutina mīļotais – dari to pati un, visticamāk, tādu pat attieksmi saņemsi arī pati, turklāt – ar uzviju.

Nekad nezaudējiet humora izjūtu

Tā palīdzēs atrisināt sarežģītas situācijas un pārvarēt neveikluma pilnus brīžus, kā arī ļaus dzīvi tvert krietni vieglāk. Protams, iekļaujot humoru savās ikdienas sarunās, neļaujiet tam robežoties ar aizvainojošu sarkasmu vai necieņu – tas attiecības tikai pasliktinās, radot neizpratni un vilšanos par mīļotā cilvēka rīcību vai attieksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!