Ja iepriekš piedāvājām dažādas gravējumu idejas iedvesmai, tad šoreiz parunāsim par tehnisko izpildījumu. Proti, kādas ir mūsdienu iespējas, kā arī – kur un kā šos gravējumus uz gredzena iespējams iestrādāt.

Kā skaidro kāzu rīkotāja Dace Miezīte, pāri patiesi mēdz būt pārsteigti par mūsdienu gravējumu iespējām. Ir pieejams gan gravējums ar lāzeri, gan ar dimantu. Turklāt teksts laulības gredzenos var būt garš. Piemēram, četru milimetru platā laulības gredzenā var iegravēt 34 simbolus (ieskaitot atstarpes), kas sakārtojas divās rindās.

Laulības gredzeniem ir trīs virsmas, uz kurām var veikt gravējumu – iekšpuse, ārpuse un sāni.

Gravējums gredzena iekšpusē

Šī izvēle ir aktuāla pāriem, kuri izvēlas personīgu gravējuma tekstu, kā arī pāri, kuriem patīk klasika. Latvijā šis ir biežākais gravējuma veids, taču arvien vairāk pāru meklē un izskata arī oriģinālas iespējas, izvērtējot, vai tas der viņiem.

Pāri domā, ka savu kāzu datumu neaizmirsīs, tomēr daļa pēc gadiem atzīst, ka iegravētais datums laulības gredzenos noder kā atgādinājums. Dzīvē notiek citi lieli notikumu un rodas jauni īpaši datumi, piemēram, vedēju gods, bērnu piedzimšana, un tad datumi mēdz sajukt.

Latvijā pāri pamatā gredzenos gravē kāzu datumu un viens otra vārdus. Tomēr jau vairākus gadus jūtama tendence īpaši pievērst uzmanību gravējuma tekstam. Idejas tekstam, kurus iespējams gravēt laulības gredzenos, meklē šeit.

Tomēr jebkurā gadījumā vispirms ir jāpārliecinās, lai gredzens garu tekstu gadījumā ir pietiekami liels un gravējums ietilps.

Gravējums gredzena ārpusē

Ieteikums ir meklēt tādu gredzenu, kurš piestāvēs pāra personībai, ģērbšanās stilam, kopējam tēlam un raksturam. Ir svarīgi padomāt par nākotni arī tad, ja šobrīd iepaticies kāds neparasts dizains un gravējums, ja to ir vēlēšanās veidot ārpusē. Ir jāpadomā, vai konkrētais dizains patiks arī pēc kāda laika. Iespējams, tieši šis ir viens no argumentiem, kāpēc vairākums pāru izvēlas klasiskus gredzenus un klasisku gravējuma veidu – gredzenu iekšpusē.

Ja izvēle par labu veikta gravējumam gredzena ārpusē, rūpīgi jāpadomā par gravējuma teksta nozīmi, jo šis teksts būs labi redzams katru dienu un ne tikai pašiem, bet arī citiem.

Gravējums gredzena sānā

Gravējums laulības gredzena sānā ir moderns un oriģināls variants. Tas ir iespējams gan bezkrāsains, gan iekrāsots. Interesanti, ka ir arī pāri, kuri sānos vēlas likt ne tikai gravējumus, bet arī dimantus.

Idejas, kā izkārtot gravējuma tekstu uz gredzena sāna:

1. Dace Miezīte stāsta, ka, organizējot kāzas, viņa un komanda sapratuši, ka detaļām ir liela nozīmē. Arī šajā sāna gravējumā ir iespēja, ka uzraksts lasāms no ārpuses vai no iekšpuses.

2. Ja ir vēlēšanās gravēt mīļotā vārdu, to var darīt arī šādā veidā.

3. Gravējumu gredzenos var iekrāsot. Pāri, kuriem ir atvases, reizēm izvēlas laulības gredzenos iegravēt savu bērnu vārdus. Savukārt citi pāri pēc kāzām par katru bērnu ievieto laulības gredzenā dimantu.

4. Gredzenos īpašs akcents ir sānā ievietoti briljanti. Latvijā mazāk, bet pasaulē arī vīriešu laulības gredzenos iestrādā akmeņus.

Atceries, sāna gravējumu veidam ieteicamais minimālais biezums ir 2,2 milimetri, bet, ja gravējumu ir vēlēšanās iekrāsot, tad 2,4 milimetri.

Zināms, ka kāzas ir viens no dzīves lielākajiem notikumiem, tādēļ gatavošanās ir ļoti ilgs, taču patīkams process. Lai iedvesmotu dažādām idejām un atbildētu uz svarīgiem jautājumiem, kas saistīti ar kāzu plānošanu, turpmāk ik pa laikam jums, mīļās "Viņa.lv" lasītājas, būs iespēja ielūkoties brīnišķīgās citu pāru kāzās, kā arī smelties padomus no Daces Miezītes un "Milestiba.lv" komandas – "Kāzu aģentūras" ekspertiem. "Kāzu aģentūra" jau vairāk nekā desmit gadus pārstāv zviedru uzņēmumu "Schalins", kas piedāvā dažādas iespējas gravējumam viņu ražotajos gredzenos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!