Foto: no Ivana Streļcova privātā arhīva
Haotiski slēgtās robežas izšķīra cilvēkus, kuri bija pieraduši būt kopā un tagad pārdzīvo par to, ka mīļotā sieva, vīrs, bērni, vecāki, vecmāmiņa un citi tuvie palikuši bez atbalsta. Portāla "Delfi" lasītāji pastāstīja, kā viņi dzīvo robežu dažādās pusēs, ko viņi jūt un uz ko cer.

“Tā sanācis, ka puisis, ar kuru tiekos jau trīs gadus, dzīvo Lietuvā – viņš ir lietuvietis. Es esmu latviete. Mēs vēl neesam plānojuši dzīvot kopā. Viņam ir labs darbs Lietuvā, man ir īpašumi Latvijā, bet satikāmies katru nedēļu. Mēs esam noilgojušies un vēlamies redzēt viens otru. Es domāju, ka mēs neesam vienīgie – ir ļoti daudz pāru, kurus izšķīra robežu slēgšana... Varbūt likumā ir kāda nepilnība? Es domāju, ka daudzi būs ieinteresēti...”

Šāda Anastasijas ziņa nonāca portāla “Delfi” vēstuļu kastītē. Par laimi, viņu abu gadījumā Baltijas valstis nesen izgudroja, kā “nepilnību” novērst. No 15. maija nolemts atļaut brīvu ceļošanu pa šo trīs valstu teritorijām bez sekojošas karantīnas. Taču daudziem cilvēkiem robežas, kas pēkšņi kļuva nepārvaramas, izjauca parasto dzīves ritējumu, izkaisīja ģimenes un pārkārtoja ikdienu. Pretoties jaunajiem noteikumiem nebija iespējams ne tikai vienkāršajiem cilvēkiem, bet arī slavenībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!